Annonce
Rund om Viborg

Færre medlemmer af borgerforeningen i Løgstrup

Løgstrup har tidligere været med i lokaldysten, og det er byen også i år. Arkivfoto: Morten Dueholm
Løgstrup Borgerforening oplevede en tilbagegang i antallet af medlemmer over det forløbne år.

Løgstrup: Der er blevet færre medlemmer af Løgstrup Borgerforening over det forløbne år. Det konstaterede foreningens formand Lisbet Rasmussen i sin beretning, da der var generalforsamling for borgerforeningen.

Her talte medlemstallet 116 par og firmamedlemskaber og 36 enlige medlemmer, og det tal var en samlet tilbagegang på 86 medlemmer i forhold til året før, og det må betragtes som alvorligt for foreningen, påpegede Lisbeth Rasmussen.

"Skal foreningen have vægt i forhold til offentlige instanser, skal vi have mange flere medlemmer," fastslog hun også i beretningen, hvor hun formoder, at en del af årsagen til nedgangen skal findes i, at man ikke sendte girokort ud sammen med programmet for det kommende år.

Foreningens nye formand Dorthe Vejen Andersen har flere idéer til, hvordan man får medlemsskaren til at vokse i borgerforeningen - blandt andet at henvende sig til tidligere og nye medlemmer, som ikke har betalt deres medlemskontingent for at spørge om årsagen.

"Vi har også lige udsendt et nyt program med både faste arrangementer og nye tiltag, som forhåbentlig tiltaler en større aldersgruppe. Herefter har flere borgere måske lyst til at melde sig ind i borgerforeningen. Vi kunne også tilbyde borgeren hjælp til at være kontaktperson til kommunen. Desuden vil vi gerne indgå samarbejde med andre lokale foreninger om større arrangementer især for at gøre yngre borgere interesseret i et medlemskab," påpeger Dorthe Vejen Andersen i en mail til folkebladet.

Her lægger hun også an til en fornyelse af borgerforeningens hjemmeside og fastslår, at folk er velkomne til at komme med idéer til at forbedre borgerforeningen.

Flagene var hejst,da Løgstrup Borgerforenings 100 års jubilæum blev fejret for godt to år siden. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen

Lokaldyst for anden gang

Der blev traditionen tro også set tilbage på et i øvrigt godt år for foreningen ved generalforsamlingen. Man har som sædvanligt stået bag sankthans-bålet i byen, og der er arrangeret fårehunde-opvisning, vandretur til Skals Ådal, sang- og fortælleroplevelse, juletræstænding, ta' med-madaften, sangaften med Tårup-koret, virksomhedsbesøg hos O.J Truck og Cirkeline og desuden affaldsindsamling, som blev året sidste arrangement.

Man var også med i Lokaldysten mellem landsbyerne i Viborg, hvor det gælder for de lokale borgere om at tilbagelægge flest mulige kilometer på to timer og dermed komme i spil til præmier til de mest aktive landsbyer.

Løgstrup tilbagelagde til sammen 5534 kilometer. Og kan byen så slå rekorden fra sidste år, lyder spørgsmålet i borgerforeningens program for det kommende års aktiviteter.

Borgerforeningens første arrangement er nemlig dette års lokaldyst, som arrangeres i samarbejde med løbeklubben og cykleklubben og foregår den 13. juni ved Løgstrup Hallen, hvor borgerne igen skal samles for løbe, gå og cykle så mange kilometer som muligt.

Mange arrangementer

Den 23. juni står foreningen igen for sankthans-bål ved spejderhuset, og den 2. juli står den så på historisk cykeltur til Vorde og Kølsen, og den 2. juli er der vandretur ved Hald Hovedgaard på programmet. I august eller september - alt efter vejret - står det lokale medlem af Webers grillandshold og verdensmester Per Aastradsen i spidsen for en grilleftermiddag og aften, og det bliver arrangeret, når vejret er stabilt.

I september er der virksomhedsbesøg hos Dinseng.dk, og den 22. oktober kommer Peter Skovmos Nielsen fra Karup og holder foredrag om tyskernes indtog på heden under 2. verdenskrig og om, hvordan den store flyveplads blev til og om flygtningelejrene i efterkrigsårene.

Juletræet tændes den 29. november, og den 21. januar næste år er der virksomhedsbesøg hos Fodslaws landskontor på hovedgaden i Løgstrup. Foråret byder også på besøg på Tv Midt/vest, foredrag ved kunstneren Felix Petersen fa Vorde, og sæsonen slutter igen af med affaldsindsamling i april.

Efter generalforsamlingen har borgerforeningens bestyrelse konstitueret sig. Det er altså med Dorthe Vejen Andersen som ny formand, og desuden Hoe som næstformand, Eva Tidemand Pedersen som kasserer, Theis Petersen som skriftefører og Henrik Christensen som bestyrelsesmedlem. Henriette Nordentoft Bolt er suppleant.

Man kan læse mere om årets program på Løgstrup Borgerforenings hjemmeside www.8831borger.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK For abonnenter

Karakterbogen: Flere spillere scorer højt efter forgæves fight

Annonce