Annonce
Bjerringbro

Færre penge fra kommunen til Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus søger igen driftstilskud hos Viborg Kommune. Dog kun halvt så meget som tidligere år. Arkivfoto
Økonomien hos Naturvidenskabernes Hus er efterhånden så god, at man kun har behov for det i halve i støtte fra Viborg Kommune.

Bjerringbro: Det går rigtig godt på Naturvidenskabernes Hus. Så godt at udviklings- og besøgscentret, der blev bygget i 2009, i år kun har søgt om 500.000 kroner i årlig støtte fra Viborg Kommune til driften i årene 2020-22, hvilket er halvt så meget som de foregående år.

Det var tilbage i 2016, at byrådet bevilligede et driftstilskud på en million kroner årligt i årene 2017-2019, men siden har huset over de seneste par år øget sin omsætning med 80 procent og nærmer sig nu 20 millioner kroner.

Dette skyldes, at staten i en kortere periode har besluttet sig for at give et driftslignende tilskud, samt at huset har været dygtigt til at tiltrække fondsmidler inden for STEM dagsordenen - der står for science, technology, engineering og mathematics.

Naturvidenskabernes Hus mangler dog stadig finansiering af driftstilskuddet, hvilket de derfor søger hos Viborg Kommune samt hos Poul Due Jensens Fond.

Onsdag nikkede byrådet ja til ansøgningen om støtte til Naturvidenskabernes Hus - et tilskud på i alt 1.500.000 kroner fordelt over tre år. Penge som Naturvidenskabernes Hus i ansøgningen selv kalder for Seed-money - dette på grund af den store værdi huset tilfører Viborg Kommune for et relativt lille tilskud.

Naturvidenskabernes Hus understøtter Viborg Kommunes strategi indenfor områderne: Læring og uddannelse, Bæredygtighed samt Oplevelser og fællesskab og har i løbet af året en meget stor andel af kommunens skolelever på besøg til oplevelser, events samt tilbagevendende begivenheder som Naturfagsmaraton og Girls' Day in Science.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce