Annonce
Navne

Fødselaren skifter mellem mountainbike og Harley Davidson

Torben Jepsen. Foto: Jens Ingolf Nørgaard.
Torben Jepsen har i mange år haft chefstillinger indenfor vvs- og byggebranchen. Han har været en af initiativtagerne til MTB i Hald Ege-Ravnstrup KFUM og med i opførelsen af Hald Ege Idrætscenter. På mandag fylder han 50 år.

50 år: Torben Jepsen er født og opvokset på en gård ude i de flade egne ved Bøvlingbjerg tæt på Vesterhavet.

Når han cyklede i skole om morgenen, og havgusen stod ind over landet, blev mund, øjne og ansigt helt naturligt smurt ind i salt, der som bekendt også er hård kost for buske og træer på den egn.

Niende og tiende klasse tog Torben Jepsen på Nørre Nissum Efterskole, hvorefter han blev udlært landbrugs- og bygningssmed i Bøvlingbjerg. Han blev indkaldt som soldat ved Den Kongelige Danske Livgarde, hvor han kom på sergentskole og var sammenlagt to og et halvt år i tjenesten.

- Ved Livgarden fik jeg en skade i min ene arm, så jeg kunne ikke arbejde videre som smed. Jeg tog på Horsens Teknikum og blev vvs-tekniker. På det tidspunkt kom jeg til Viborg, hvor jeg blev ansat hos Brøndum VVS. Her var jeg i 23 år og sluttede som afdelingschef i virksomheden, fortæller fødselaren på terrassen til den gedigne villa, der ligger lige i skovkanten på Nonbo Krat i Hald Ege.

- De seneste tre år har jeg været ansat som afdelingschef i vvs-afdelingen i firmaet Kemp & Lauritzen i Aarhus, som er en stor virksomhed med 2000 ansatte. Vi er totalleverandør på alle teknikleverancer til større byggerier i industrien og det offentlige. Gennem mine knap 25 år i branchen i Viborg havde jeg fået et stort erfaringsnetværk, som altid har glædet mig meget. Den funktion bruger jeg nu en del kræfter på at få bygget op i Aarhus, som han med fortrøstning til fremtiden udtrykker det.

Torben Jepsen spillede i de unge dage fodbold i det vestjyske, hvor han også var frivillig leder både i FDF og i KFUM civil og i KFUMs idrætsforening. Han har i en lang årrække engageret sig på lederfronten i Hald Ege som mangeårigt bestyrelsesmedlem i Hald Ege/Ravnstrup KFUM Idrætsforening.

For en del år siden startede han foreningens bordtennisafdeling, som han både var træner og formand for. Senere var han en af initiativtagerne til foreningens mountainbike-afdeling, hvor han stadig får masser af motion i det fantastiske terræn på den egn.

De seneste år har Torben Jepsen været valgt til bestyrelsen for det nye Hald Ege Idrætscenter, der blev indviet i efteråret 2018. Her er han i spidsen for et udvalg, der arbejder på at supplere centret med redskaber og faciliteter til både indendørs og udendørs fitness aktiviteter.

Torben Jepsen er gift med Tina. De har sønnerne Thomas på 21, som studerer statskundskab på Aarhus Universitet, og Tobias på 19 år er i tømrerlære.

De har sommerhus i Nørre Nebel, hvor Tina og Torben ind imellem nyder en stille kæresteweekend, - og ellers er afslapning også en ferie i sydens sol.

- Jeg har gennem mange år engageret mig i unge menneskers uddannelse, hvor jeg i dag er næstformand og arbejdsgiverrepræsentant i det lokale uddannelsesudvalg indenfor teknikområdet i erhvervsuddannelsen på Mercantec i Viborg.

- Jeg er med i et jagtkonsortium i Bigum skovene. Jeg elsker naturen, som får en ekstra dimension, når jeg starter mit klenodie i form af min Harley Davidson motorcykel. Så går livsglæden op i en højere enhed med omgivelserne. Sidst, men ikke mindst, er jeg med i Hald Ege Bryggerlaug, hvor vi foruden laugsmøder og sommerfest også efter vedtægterne er berettiget til at brygge god øl til eget forbrug, slutter Torben Jepsen, som på 50-årsdagen på mandag den 6. maj har inviteret gæster til fest i lokalerne i Hald Ege Idrætscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce