Annonce
Sport

Først Ajax - og så alt det andet

Stine Andersen håber, at VHK kan komme til at løbe meget om kap med Ajax, da hun tror på, at det vil give VHK en fordel. Arkivfoto: Morten Pedersen

Viborg HK er nu nået til et punkt på sæsonen, hvor de næste kampe skal kaste rigtig mange point af sig, hvis slutspilspladsen skal i hus. Men træner Jakob Vestergaard holder snuden i sporet og ser ikke længere frem end onsdagens møde med Ajax København.

Viborg: Nu er det altså nu for Viborg HK.

Efter fem liganederlag i træk rammer holdet nu en stribe kampe mod modstandere fra ligaens nederste del. En kampserie, som skal kaste rigtig mange point af sig, hvis VHK skal sikre sig pladsen i slutspillet.

I første omgang gælder det en hjemmekamp mod Ajax København. Og for cheftræner Jakob Vestergaard er det den kamp, der fylder noget. Og ikke tanker om, at VHK i løbet af de kommende uger skal høste så og så mange point.

- Vi ser ikke så langt frem. Det handler om, at vi skal være klar og maksimalt forberedt mod Ajax, og hvad der så ellers sker derfra er fløjtende ligegyldigt, siger træneren, som trods de mange nederlag i træk har en fin fornemmelse forud for onsdagens kamp.

Blandt andet fordi VHK har præsteret godt i de europæiske kampe, men også fordi han fortsat oplever, at holdet flytter sig i den rigtige retning.

Højrefløjen Stine Andersen har også først og fremmest fokus på onsdagens kamp, men hun er med på, at VHK nu er kommet til et punkt på sæsonen, hvor der skal leveres sejre.

- Jeg synes bare, at det er fedt. Jeg elsker at spille de her kampe, hvor det virkelig gælder. Også selv om det på papiret er mod hold, som er dårligere end os. Vi har lært, at vi virkelig skal være der på dagen, hvis vi skal have to point, siger fløjen, som erkender, at det er lidt af et paradoks, at VHK har lidt så meget i den hjemlige liga i en periode, hvor holdet har haft så stor succes i EHF Cuppen.

- Men vi må jo prøve at lade som om, at det er en EHF Cup-kamp, for der har vi jo virkelig fundet spillet frem, siger hun med et smil.

Annonce

Ajax giver aldrig op

Både Stine Andersen og Jakob Vestergaard oplever Ajax, som et hold, der forstår at knokle på - uanset hvad der står på tavlen og sker i kampen.

Og det skal VHK være klar på.

- De er gode til at kontrollere tempoet i kampen, og de har haft succes de gange, hvor de er lykkedes med at få modstanderholdet til at spille lidt for langsomt. Så vi skal spille i et kontrolleret højt tempo. De kampe, hvor vi har leveret bedst, er i det kampe, hvor vi har spillet hurtigt - og med få fejl i kontrafasen, siger VHK-træneren.

Stine Andersen håber meget på, at VHK kan komme til at løbe med sjællænderne.

- Jeg synes, at Ajax ligger okay til os. Da vi mødte dem derovre var det en relativ tæt kamp i 45-50 minutter, og så afgjorde vi det til sidst, så det må vi gerne gøre igen onsdag, siger hun.

VHK er styrket i forhold til det hold, som besejrede franske Besancon søndag aften. Moa Högdahl er tilbage efter lidt sygdom, mens det på kampdagen afgøres om Stine Bodholt klarmeldes til kampen efter den fodskade, som hun pådrog sig i sidste uges kamp mod Herning-Ikast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce