Annonce
Erhverv

Først Apple, så Facebook, nu Google: Her kommer Danmarks store datacentre

Annonce

Nu rejser Danmarks tredje datacenter sig af jorden i erhvervsområdet DanmarkC ved Taulov i Fredericia. Foto: Peter leth-Larsen

Datacentre: Gennem de seneste år har verdens store datagiganter opkøbt jord og sat gang i etableringen af store datacentre i Danmark.

Det seneste projekt i rækken blev tirsdag præsenteret, da Google annoncerede, at giganten sætter gang i byggeriet af et datacenter i erhvervsområdet DanmarkC ved Fredericia.

Datacentret er det femte i rækken af helt konkrete projekter, som via Udenrigsministeriets Invest in Denmark har fået dansk grund under fødderne.

1. Viborg

Apple åbner i 2019 et datacenter ved Foulum nær Viborg. Det skal rumme 166.000 kvadratmeter bygninger.

2. Odense

Facebook er i gang med opførelse af stort datacenter i Fraugde sydøst for Odense. Datacentret ventes færdigt i 2020 og vil give job til 2000 under anlægsfasen og 150 i drift.

3. Fredericia

Google har investeret i 73 hektar i erhvervsområdet DanmarkC i Taulov. Der skal opføres et datacenter til 4,5 mia. kroner. Datacentret forventes at give job til 1500 i anlægsfasen og yderligere 150 i drift. Dertil kommer 700 job i følgeindustrien.

4. Aabenraa

Både Google og Apple har reserveret jord i Kassø ved Aabenraa. Begge med henblik på at kunne opføre store datacentre. Hvornår er uvist.

5. Esbjerg

Facebook har købt mere end to millioner kvadratmeter jord mellem Esbjerg-motorvejen og landsbyen Andrup, og planen er at opføre et datacenter med 250.000 kvadratmeter under tag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

To unge narkosælgere varetægtsfængslet: Blev anholdt med både kokain og hash på lommen

Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce