Annonce
Viborg

Først et botilbud, så et forsorgshjem: Nu åbnes der også et privat krisecenter

Den tidligere højskole i Skals bliver til et krisecenter. Det åbner senest 1. marts lyder planen. Foto: Andreas Søndergaard
Først åbnede virksomheden Artes et botilbud på Røddingvej. Så et forsorgshjem. Og nu slår et kvindekrisecenter snart dørene op i Skals.

Viborg/Skals: Der åbner snart et helt nyt kvindekrisecenter i Viborg Kommune. Det ligger i Skals, hvor der allerede er båret møbler ind i den smukke, hvide bygning, der indtil i sommer husede en regional døgninstitution.

Det er den private virksomhed Artes, der står bag krisecenteret. Artes ejes og drives af Brian Ritz. I 2019 åbnede han et botilbud på Røddingvej i det forhenværende Blåkærgård, og senere slog Artes også dørene op til et privat forsorgshjem på Hans Tausens Vej.

Folkebladet har for nyligt fået aktindsigt i tilsynsrapporterne fra de to tilbud, og det er pæne ord, Artes får med på vejen fra Socialtilsyn Midt.

Annonce

Går og venter

Nu åbner det tredje tilbud så. I spidsen for Artes' krisecenter står projektleder Anna Larsen, 28, og daglig leder Stina Jensen, 44.

De har begge arbejdet for Artes' andre tilbud, og de er spændte på at byde kriseramte kvinder og deres børn velkomne på Højskolebakken.

Her bliver der plads til 16 kvinder fordelt på otte lejligheder, fortæller de. Afhængigt af antallet af børn, kvinderne tager med sig.

- Vi går og venter på vores endelige godkendelse fra Socialtilsyn Midt. Vores procedurer og fysiske rammer er allerede godkendt. Vi kan med sikkerhed sige velkommen til de første kvinder fra 1. marts, siger Anna Larsen.

- Og vi glæder os, tilføjer hun.

Annonce

Et sted med støtte

Der er ansat syv faglærte medarbejdere, som begynder i marts og april. Arbejdet med at opbygge det nye tilbud har stået på siden i sommer.

- De her rammer er så indbydende, og det gav bare god mening, at de kunne tilbyde fred og ro, så kvinderne kan komme tilbage på benene igen, mener Anna Larsen.

Den daglige leder Stina Jensen siger:

- Jeg drømmer om, at det her bliver et sted, hvor kvinderne kan få den rette støtte til at klare sig fremadrettet, og hvor de får nogle værktøjer til at få et givende liv og til at kunne hjælpe deres børn ikke mindst.

Annonce

Nyt marked?

I Viborg Kommune er der i forvejen et kommunalt krisecenter, ligesom der ligger et privat af slagsen i Rødkærsbro. Der er angiveligt også etableret et på vejen mod Silkeborg.

Artes driver i forvejen et forsorgshjem på Hans Tausens Vej. Foto: Andreas Søndergaard

Åse Kubel Høeg (V) er formand for social- og sundhedsudvalget i Viborg Kommune, og hun byder det nye krisecenter i Skals velkommen med en appel:

- Jeg har intet imod, at der åbner private tilbud. Slet ikke. Jeg er også tilhænger af friplejehjemmene. Jeg håber bare ikke, at det kommer til at underminere det fantastiske og enestående tilbud, vi har i Viborg, hvor der er frivillige til at dække aften og nat. Det ser ud til, at det her er et nyt marked, så jeg kan kun håbe, at man er seriøse, at man taler med kvinderne og at man gør dem "selvkørende", til når de skal derfra igen.

Anna Larsen fra Artes understreger, at de på krisecenteret vil samarbejde tæt med kvindernes kommuner.

- Så selvom vi er en privat aktør kan vi ikke bare gøre, som vi har lyst til. Vi skal overholde vores paragraffer og have et stærkt samarbejde med kommunerne, så kvinderne ikke kun bliver hjulpet i den periode, de er hos os, men også fremover, siger hun.

Hvordan er det at arbejde for en virksomhed, der på den måde udvider porteføljen?

- Det er jo mega sjovt for at være ærlig. Jeg synes også, at vi er gode til at gøre det, så det giver mening. Vi ønsker at opfylde nogle huller, vi kan se for borgerne. Så det er mega spændende at opbygge stederne med gode værdier, gode rammer og et godt personale, der kan gøre en forskel. Det er en personlig drøm at være med til, siger Anna Larsen.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding i begge ender af tabellen

Debat

I skal huske at stemme den 16. november

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Debat

Flot hyldest til Viborgs 1400 krigsveteraner

Annonce