Annonce
Viborg FF

Først om tre-fire uger er det tid til de store beslutninger

Viborg FF spiller fredag årets anden testkamp. Denne gang er modstanderen Sønderjyske på kunstgræsbanen i Liseborg. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg FF's cheftræner Jacob Neestrup vil mod Sønderjyske igen give mange spillere mulighed for at vise deres evner frem. Mikkel Agger kan se frem til en halv time på banen, mens Tobias Bech, Emil Scheel og Can Dursun igen må sidde over.

Viborg: Nogle spillere havde fået en decideret fridag, andre fik behandling af fysioterapeuten, og så var der 11 mand, som følte sig friske nok til at træne onsdag formiddag på kunstgræsset på anlægget ved Liseborgcentret.

Her brugte Viborg FF blandt andet tid på at fodre de tre angribere Alassana Jatta, Albion Avdijaj og Christian Moses i boksen, mens Nikko Boxall og Simon Søndergård skulle forsøge at holde dem i skak.

På fredag spiller Viborg FF træningkamp på samme bane, når Superligaens nummer 11, Sønderjyske, kommer på besøg, og cheftræner Jacob Neestrup forventer igen at se en stabil præstation, hvor der er sammenhæng på holdet både med og uden bold.

Og så er der et par særlige fokuspunkter på baggrund af 1-2-nederlaget til AGF i årets første test.

- Der er to ting, vi vil forsøge at gøre lidt mere, end det var tilfældet mod AGF. Vi vil gerne presse højere i flere sekvenser af kampen, og så vil vi gerne være mere direkte med bolden, men stadig være boldfaste. Den balance skal vi kunne finde noget bedre, sagde Jacob Neestrup efter onsdagens træning.

Viborg FF havde stor boldbesiddelse mod AGF - især i første halvleg - men skabte alligevel ikke ret mange chancer.

- Når vi nu havde bolden så meget i første halvleg mod AGF, så ville vi gerne have spillet noget mere gennem linjerne i stedet for på tværs. Det var dog generelt en god startkamp, vi havde i Aarhus, sagde Jacob Neestrup, som ikke forholder sig særlig meget til modstanderens indsats i kampe uden point på spil.

- Man skal passe på med at lægge for meget i kampbillederne i træningskampe. Vi mikser holdene, de andre mikser holdene, og jeg ved, at Sønderjyske har prøvet en masse forskelligt af (i testkampene mod AC Horsens og Kolding IF, red.). Jeg ved ikke, hvad Sønderjyske kommer med mod os, og det eneste, vi fokuserer benhårdt på, er vores egen præstation, sagde Jacob Neestrup.

Annonce

Jeg ved ikke, hvad Sønderjyske kommer med mod os, og det eneste, vi fokuserer benhårdt på, er vores egen præstation.

Jacob Neestrup, VFF-træner

God tid

For anden kamp i træk vil Jacob Neestrup se en stor gruppe af spillere i aktion. Det er først senere i rækken af testkampe, at han vil spille mere smalt.

- Vi har en bred trup med mange gode spillere, og så skal folk også have mulighed for at spille sig på holdet. Hvis man får muligheden nu og så ikke kommer til at spille så meget senere, så kan man jo begynde med at kigge på sig selv og ikke mig.

- Så det handler om at holde alle i gang og prøve nogle nye konstellationer af. Længere henne i opstarten skal vi også prøve at forsvare og angribe på en lidt anden måde, end vi har gjort hidtil.

- Om tre-fire uge skal vi så vælge, hvad vi vil gå med og ikke gå med, siger Jacob Neestrup og slår fast, at denne opstart er flere uger længere end den tilsvarende i sommer og indeholder dobbelt så mange træningskampe.

Agger i spil

I den første test mod AGF blev der benyttet 21 mand. Alle fik en halvleg på nær 18-årige Mads Knügle, som passede målet i hele kampen.

- Det kan godt være, at vi stiller med to hold igen, men måske skærer vi det lidt mere til. Vi har Mikkel Agger, som vi gerne vil give noget spilletid, og han skal kun spille 30 minutter. Så det kan tænkes, at en enkelt eller to sniger sig op på 60 minutter, men det vil være tæt på det samme som mod AGF, siger Jacob Neestrup.

Can Dursun er endnu ikke spilleklar, så Mads Knügle er med igen. Blandt markspillerne må Viborg FF stadig undvære Tobias Bech og Emil Scheel, mens Christian Moses er vendt tilbage fra en prøvetræning i Island og Mads Kjellerup fra en prøvetræning i Kolding IF.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har prøvet at finde en fornuftig mulighed for Christian, men så længe han er her, så skal han have noget god træning, og han kommer altid med godt humør. Nu må vi se, om han kommer til at spille mod Sønderjyske, men lige nu er der andre før ham, siger Jacob Neestrup.

Mads Kjellerup har slået den ene ankel og bliver næppe aktuel i fredagens opgør.

Kampen mellem Viborg FF og Sønderjyske begynder klokken 13. Folkebladet dækker den både via lyd og blog.

Viborg FF åbner forårsssæsonen i 1. division fredag den 28. februar med en hjemmekamp mod Hvidovre.

Cheftræner Jacob Neestrup vil igen se mange spillere i kamp.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce