Annonce
Sport

Første geled har større mål - andet geled kan vise sig frem

Rigtig mange af de største lokale talenter skal vise sig frem på hjemmebane ved torsdagens stævne. Arkivfoto
Det bliver ikke de normalt største løbeprofiler fra Viborg, som viser sig frem ved torsdagens løbestævne i Viborg. Men det giver blot en række unge løbere chancen for at prøve sig af.

Viborg: Viborg Atletik og Motion er torsdag aften vært for et stævne i Tracks-serien.

Men det bliver ikke et stævne, hvor klubbens allerstørste profiler kommer til at vise sig frem på hjemmebane.

Thijs Nijhuis er ikke med på grund af fysiske problemer og fokuserer på VM i maraton senere på året. Og Alexander Tengblad Nikolajsen, Mie Gam og Marie Møller-Schmidt løber sig heller ikke ud denne aften, da de inden længe skal repræsentere Danmark ved EM.

Og i det hele taget tegner årets stævne ikke til at blive helt så velbesøgt som for et år siden, hvor næsten 150 løbere stillede op i Viborg.

- Tracks har ikke førsteprioritet lige nu. Der er 24 timers løb i weekenden, der er DMU i weekenden efter, og der har været rigtig travlt sommeren over med mange stævner, så det er kun de løbere, som virkelig har noget, som de gerne vil have ud af benene, siger Lars Vels, som er træner hos Viborg Atletik og Motion.

Det betyder dog ikke, at der ikke er noget at se på Viborg Atletikstadion torsdag aften - flere af løberne fra andet geled har nemlig tænkt sig at vise de lokale farver.

En af dem er Elias Shifris. I foråret forsøgte han sig med en hurtig 1500 meter, men nu er han tilbage på favoritdistancen 800 meter - og her kommer han på første runde til at få hjælp af Alexander Tengblad Nikolajsen i forsøget på at sætte en god tid.

- Hvis benene, vejret og alting vil, så kan det godt blive rigtig hurtigt, siger Lars Vels, som også på 800 meter-distancen glæder sig til at se Andreas Madsen, som faktisk er den løber i klubben, som har forbedret sig mest i 2019.

Han jagter en tid på under to minutter, hvilket ikke er helt urealistisk. En tid omkring de to minutter er også målet for Laurits Berntsen, der er vendt tilbage efter et år på efterskole.

På pigesiden er det 3000 meteren, der er rigtig interessant. Stortalentet Mathilde Meedom Larsen løb 9.54 i et løb i Aalborg i juni. Analysen af det løb har vist, at hun altså har mere i sig, og det skal hun forsøge torsdag aften på hjemmebane.

- Vi går efter, at hun skal løbe 9.45 - og kan hun det, så er hun altså nede og kæmpe om de tider, som de rigtig gode løbere satte tilbage i 1970'erne, siger Lars Vels.

En række andre navne har også ambitiøse mål Sofie Olivia Kortnum går efter en tid på 10.30 på 3000 meteren.

- Når vi har så store talenter som eksempelvis Mathilde Meedom Larsen, så kan nogle af de andre godt blegne lidt i skyggen, men hvis Sofie kan klare det her, så løber hun altså hurtigere på den distance end Mie Gam (flerdobbelt vinder af Søndersøløbet, red.) gjorde i den alder, siger Lars Vels.

Torsdagens stævne består formentlig af to heat på 800 meter og to heat på 3000 meter, men det kommer til at afhænge af, hvor mange der ender med at deltage.

Annonce

Tracks

Tracks er en selvstændig løbsserie for mellem- og langdistanceløbere, der foregår på danske atletikstadions sommeren over.

I år har der været stævner i Esbjerg, Skive, Bagsværd, Aarhus, Amager, Østerbro, Aalborg, Frederiksberg, og Aarhus.

Der er endnu tre stævner efter torsdagens stævne i Viborg.

Der uddeles point efter de tider man løber til stævnerne - og der kåres samlede vindere af serien.

Lige nu fører Alexander Tengblad Nikolajsen fra Viborg kategorien "youngster boys" - Elias Shifris er nummer tre

Mathilde Meedom Larsen er nummer tre hos "youngster girls"

Det er andet år i træk, at serien afvikler et stævne i Viborg.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce