Annonce
Sport

Første hint om styrkeforholdet - To bejlere til mesterskabet brager sammen

Moa Högdahl var skarp mod Skanderborg. Kan hun fastholde niveauet i topkampen mod Herning-Ikast, ser det godt ud for Viborg HK. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg HK og Herning-Ikast er kommet glimrende fra start i kvindernes håndboldliga. Det er to klubber, som vil blande sig i guldkampen i denne sæson.

Håndbold: Fem sejre i fem kampe.

Det er status for både Viborg HK og Herning-Ikast Håndbold i kvindernes håndboldliga, inden de to hold krydser klinger torsdag aften klokken 20.00 i Vibocold Arena.

Herning-Ikast mistede op til denne sæson to store norske profiler, da Jeanett Kristiansen tog til Vipers Kristiansand i hjemlandet og Tonje Løseth fortsatte karrieren i franske Brest, men det har ikke ændret på, at Viborg HK's cheftræner Jakob Vestergaard betragter Herning-Ikast som en del af det felt, der aspirerer til DM-guldet.

- Herning-Ikast har stadig et hammerstærkt materiale og har blandt andre nogle af ligaens bedste målvogtere i Jessica Ryde og Sabine Englert. Alle, som ved noget om håndbold, er klar over, hvor meget en stærk målvogterduo betyder - især i kvindehåndbold, siger Jakob Vestergaard.


Jeg har en ressourcestærk og veltrænet trup, som der er gang i, og vi skal også spille med gashåndtaget i bund mod Herning-Ikast

Jakob Vestergaard


26-årige Jessica Ryde har indledt denne sæson helt forrygende og er den målvogter i ligaen med den klart højeste redningsprocent. Hun kom til det midtjyske fra svensk håndbold tilbage i 2017 og var i første omgang tiltænkt rollen som klart andetvalg. Planen var, at hun skulle tage over, når den dengang 35-årige Sabine Englert stoppede.

 Jessica Ryde har været fremragende i målet for Herning-Ikast i sæsonens første fem ligakampe. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Tre år senere nærmer tyske Sabine Englert sig 39 år, men hun spiller fortsat i Herning-Ikast. Dog ser det ud til, at rollefordelingen er ved at være en anden.

- Jeg ser det sådan, at Jessica Ryde i denne sæson er blevet førstekeeper i Herning-Ikast. Det er ellers en position, som Sabine Englert har siddet på i mange år, siger Jakob Vestergaard og fortsætter:

- Herning-Ikast har hidtil afgjort flere kampe hurtigt, og det har betydet, at modstanderne har slået lidt op i banen. Det har givet Jessica Ryde nogle ekstra procenter, men hun har stået fremragende, siger Jakob Vestergaard om målvogteren, som har en redningsprocent på voldsomme 55,6.

Én nordmand har afløst to

Ude i marken har Jakob Vestergaard også set et Herning-Ikast-hold, som har gjort det rigtig godt under den nye cheftræner Kasper Christensen.

- Der er flere i truppen, som er kommet mere i spil, og flere er blomstret op. Så må vi se, om Herning-Ikast vil spille lige så bredt mod os.

- I sidste sæson havde Herning-Ikast Jeanet Kristiansen, som er en fremragende spiller, men hun var også meget skadet. Ingvild Bakkerud er kommet til, og hun har indtil videre været lige så målfarlig som Jeanet Kristiansen og dækket lige så godt op som Tonje Løseth, så Bakkerud har jo været som to i én, siger Jakob Vestergaard, som også nævner, at Herning-Ikast har fået tilgang af Simone Petersen til bagkæden.

Norske Ingvild Bakkerud har hævet sit niveau efter skiftet fra Odense Håndbold til Herning-Ikast. Arkivfoto: Ole Nielsen.

Opgøret mellem Viborg HK og Herning-Ikast er et klassisk opgør mellem to rivaler i dansk kvindehåndbold, og der er gode muligheder for, at de to mandskaber også vil ramle sammen på et tidspunkt i slutspillet senere på sæsonen. Til den tid vil kampene være vigtigere end nu, men torsdagens opgør bliver alligevel vægtet højt.

- Det kunne være fantastisk at være ubesejret efter seks kampe. Det ville sætte en ekstra pind i kassen med selvtillid og bekræfte, at vi er på rette vej. Men hvis jeg skulle vælge, så er det klart, at jeg hellere vil vinde over Herning-Ikast senere på sæsonen end nu, siger Jakob Vestergaard.

Gashåndtaget i bund

VHK-træneren må til kampen mod Herning-Ikast fortsat undvære Stine Andersen, Pauline Bøgelund og Ida-Marie Dahl, men han tror på, at Viborg HK har kvaliteterne til at overvinde det forsvar, som indtil videre har lukket færrest mål ind i håndboldligaen.

- Jeg har en ressourcestærk og veltrænet trup, som der er gang i, og vi skal også spille med gashåndtaget i bund mod Herning-Ikast. Vi skal have gang i kontrafasen, og så skal vi have flow i vores etablerede angrebsspil.

- Hvis vores højre side kan holde det samme tryk, som det var tilfældet mod Skanderborg, så er jeg ikke bekymret for, om vi scorer mål nok, siger Jakob Vestergaard med henvisning til Moa Högdahl, som var meget stærkt kørende i sidste spillerunde.

Han lægger ikke noget i, at Herning-Ikast i den seneste kamp kun vandt knebent over bundholdet Vendsyssel.

- Sådan noget kan ske, når et tophold møder et bundhold, som kæmper for overlevelse og ikke har noget imod at få blod på knæene. Sådan en kamp kan vi også havne i på et tidspunkt, siger Jakob Vestergaard.

Viborg HK og Herning-Ikast har indtil videre gjort rent bord i ligaen

Viborg HK:

  • Ajax København (hjemme) 29-19
  • Nykøbing Falster Håndbold (ude) 36-33
  • Holstebro Håndbold (ude) 31-27
  • Horsens Håndbold Elite (hjemme) 30-19
  • Skanderborg - Viborg HK (ude) 36-27


Herning-Ikast:

  • Silkeborg-Voel KFUM (ude) 36-20
  • Aarhus United (hjemme) 30-18
  • Randers HK (hjemme) 33-21
  • København Håndbold (ude) 26-15
  • Vendsyssel Håndbold (hjemme) 20-18
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter