Annonce
Viborg HK

Første kamp siden 5. marts - VHK'ere med sommerfugle i maven inden træningskamp mod Randers

Laura Damgaard forventer ikke nødvendigvis skønspil i Randers - men hun glæder sig til igen at komme i kampaktion. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg HK spiller onsdag den første kamp siden begyndelsen af marts. Spillerne glæder sig, men er bevidste om, at det blot er den første af flere træningskampe.

Håndbold: Den 5. marts 2020.

Så lang tid siden er det, at Viborg HK's kvinder var i kampaktion.

Dengang var det en relativ nem pokalopgave mod 2. divisionsklubben Aars, og onsdag den 29. august kan Jakob Vestergaard igen sende sine tropper i kamp.

Annonce

Der er blot tale om en træningskamp på 3 x 20 minutter mod Randers HK i Ulvehøjhallen i Vorup, men ikke desto mindre glæder spillerne sig enormt meget til at få lov til at være en del af en håndboldkamp igen.

- Det bliver skidesjovt. Det er det, som vi allesammen har set frem mod, da vi lå og trænede alene i corona-pausen. Jeg har faktisk en lille smule sommerfugle i maven, selv om det bare er en træningskamp, sagde Laura Damgaard efter tirsdagens træning i Vibocold Arena.

Her fremgik det tydeligt, at der efter et par ugers træning er ved at være god snert i VHK'ernes kastearme igen.

Og svenske Carin Strömberg brænder efter at komme ud og prøve sig af i et møde med en modstander igen.

- Jeg glæder mig bare supermeget. Og det føler jeg også, at alle andre på holdet gør. Jeg føler mig spændt på en anden måde. Nu har vi trænet selv i hvad, der føles som 100 år, men det er kampe, som vi træner for, og som vi nu har ventet i næsten fem måneder på, sagde svenskeren.

Begynder at finde hinanden

Onsdagens træningskamp er den første af sin art i denne VHK-opstart, og at det så tilmed er ekstra længe siden, at spillerne har været i kampaktion betyder, at man nok ikke skal sætte næsen op efter at opleve skønspil i Ulvehøjhallen.

- Der kommer nok en del fejl undervejs. Det er rigtig længe siden, at vi har været i en kampsituation. Der er noget mere pres på i sådan en kamp end til vores træning, så jeg forventer lidt fejl, men det skal vi ikke tage så tungt, sagde bagspilleren, der dog føler, at hun og holdkammeraterne er helt og aldeles klar til at spille kampe igen.


Det er det, som vi allesammen har set frem mod, da vi lå og trænede alene i corona-pausen. Jeg har faktisk en lille smule sommerfugle i maven, selv om det bare er en træningskamp

Laura Damgaard, Viborg HK


- Vi har trænet i et par uger, og det hele begynder at se fint ud igen. Vi er ved at finde hinanden igen, og fysikken er også ved at være der. Så vi er klar til kamp, sagde Laura Damgaard, som også er sikker på, at der vil blive gået til den i onsdagens kamp.

- Jeg tror helt sikkert, at vi kan forvente en masse fight. Det kan godt være, at dele af spillet ikke lykkes, men man kan altid fighte. Det er i hvert fald noget, som vi allesammen står for, sagde hun.

- For os handler det mest af alt om, at vi skal i gang. Vi skal finde løbebaner, sætte hinanden godt op og finde forsvars-formationen igen. Vi vil være et af de bedste forsvarshold igen i den kommende sæson, og det skal vi arbejde videre på, sagde hun.

Carin Strömberg forventer en kamp med knald på onsdag i Randers. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Der er ingen tvivl om, at VHK'erne er ivrige efter at give los i kamp, men svenske Carin Strömberg minder også om, at formen skal genfindes skridt for skridt.

- Man kan ikke sige, at vi skal tage det roligt, for vi skal jo i gang. Men det handler lige nu først og fremmest om, at alle skal have minutter, og vi skal have fundet kamptempoet, sagde den svenske landsholdsspiller.

- Vi gemmer nok det gode spil til starten af ligaen. Men det er et lokalopgør, så der skal nok blive knald på. Randers har mange nye, mens vi har knap så mange nye, så jeg håber, at man kan se, at vi er lidt mere sammenspillede. Men vi skal selvfølgelig også ud og prøve forskellige ting af, sagde Carin Strömberg.

Annonce

Lidt som at cykle

Kamppausen har været historisk lang, men det betyder i Laura Damgaards øjne ikke nødvendigvis, at det bliver sværere at genfinde rytmen.

- Det er vel lidt ligesom at cykle - man glemmer det ikke bare. Når man først står der, så er der nogle ting, som bare sker på grund af nogle fornemmelser og dynamikker. Men det er selvfølgelig rigtig fint, at vi lige har nogle kampe, inden vi begynder for alvor - og det skal helst blive bedre og bedre for hver kamp, der går, sagde Laura Damgaard.

Der er kampstart i Ulvehøjhallen onsdag klokken 16.00, og du kan følge kampen via liveblog på viborgfolkeblad.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce