Annonce
Viborg

Første skridt mod spolering af den gamle have

Annonce

Læserbrev: Med restaurant Latinerlys gennembrud af stenmuren til Latinerhaven - med velvillig hjælp fra Viborg Byråd - er der dannet præcedens for, at den gamle velrenoverede have skal tjene andre formål, end hvad formålet har været, at være åndehul for borgere og turister, der har behov for afslapning mellem storslåede lindetræer og prægtige blomster.

Johannes Vesterby (V), der repræsenterer Viborg Byråd, går opmærksom på, at størstedelen af Latinerhaven er i behold. Ja, indtil videre. Med dårlig respekt for Viborg Byråds gøren og laden, hvor længe varer det, inden et nyt tilbageskridt ser dagens lys?

Byrådet i Viborg opfører sig ligegyldigt og tankeløs over for en af byens smukkeste pletter. Historiske aner i den gamle by fejer man bare væk.

Se jer om! Grønne områder findes ikke i den indre byes stenørken. Latinerhven burde være urørlig og ikke en tumpleplads for private interesser, og det burde være mødt med et rungende nej. Respekten mangler både hos Latinerlys ejere og Viborg Byråd.

Det er en snæversynet tankegang hos byrådet, at man ikke kan lade et så lille og unikt område være i fred.

Latinerlys interesse for stedet er selvfølgelig kun, hvor mange fadøl der kan skænkes. Ingen hensyn til byens kulturarv, det er underordnet. Kulturarv er noget, der ikke tæller her. Man kan frygte, at interessen ikke stopper ved det første træ, men fortsætter i haven.

Det er ikke nok at være interesseret i alt det nye, der er planer om i byen, og samtidig glemme det, der var. Ved at bevare byens kulturarv, højner man byens image.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce