Annonce
Viborg

Corona-virus udløser tvivl og spørgsmål: Fagforeningerne ruster sig til en travl tid

Fagforeningerne ruster sig til de næste 14 dage.
Mange lønmodtagere er i tvivl om, hvilke rettigheder de har i en meget usædvanlig situation.
Annonce

Viborg: Får jeg løn, hvis jeg hjemsendes? Kan min arbejdsgiver forlange, jeg arbejder hjemmefra? Kan jeg blive tvunget på ferie?

Spørgsmålene er mange, og fagforeningerne er godt klar over, at de i den kommende tid kommer til at svare på de her nævnte og mange flere spørgsmål - rigtig mange gange. Og de er klar til opgaven.

Det er i hvert fald den melding, der lyder fra formanden for HK Midtvest, Marianne Køpke.

- Vi er ikke som sådan blevet overrendt med spørgsmål endnu, men vi er ikke i tvivl om, at de kommer, så vi sætter ekstra folk på til at klare alle henvendelserne, siger Marianne Køpke.

Hun opfordrer for øvrigt sine medlemmer til i første omgang at orientere sig via hk.dk, hvor man vil forsøge hele tiden at være opdateret med svar på de mest typiske spørgsmål.

- Får man ikke svar på sine spørgsmål der, er vi så klar ved telefoner, mail og på sociale medier, siger Marianne Køpke.

Vi er ikke som sådan blevet overrendt med spørgsmål endnu, men vi er ikke i tvivl om, at de kommer, så vi sætter ekstra folk på til at klare alle henvendelserne.

Marianne Køpke, formand HK Midtvest

Annonce

Appel til borgerne

Marianne Køpke vil for øvrigt gerne komme med en appel til borgerne i forhold til de af hendes medlemmer, der arbejder i dagligvarebutikkerne.

- De er altså jeres medborgere, der gør alt for at få butikkerne til at fungere optimalt, så opfør jer ordentligt i forhold til dem. Det er ikke deres skyld, hvis der er lidt ekstra kø, eller hvis en vare er midlertidigt udsolgt. Giv dem lidt ro til at udføre deres arbejde og husk, at de også har krav på at blive behandlet med respekt, siger Marianne Køpke.

Hun regner lige nu med, at HK-afdelingen også vil være bemandet i weekenden, så netop de butiksansatte vil have en chance for at få svar på de spørgsmål, de ikke har haft tid til at få stillet i løbet af de meget travle dage siden den delvise nedlukning af landet.

- De kan jo godt lige pludselig stå med nogle problemer og spørgsmål, som de først kommer i tanke om i løbet af weekenden, og så skal vi jo være klar til at hjælpe dem, siger Marianne Køpke.

Annonce

Allerede travlt

Også hos fagforeningen 3F har man gjort sig klar til at skulle besvare flere spørgsmål end normalt.

- Det har vi allerede fået. Folk er helt naturligt nervøse for, hvad den kommende tid bringer, og vi svarer selvfølgelig, så godt vi kan. Det kan være svært, for der er stor forskel på, hvad der gøres på de forskellige arbejdspladser. Derfor er et af vores gentagne råd, at man skal lytte til de retningslinjer, man får. Hvis man så er i tvivl om, om det nu også kan være rigtigt, så skal man jo endelig henvende sig til os. Det kan man så i øvrigt ikke gøre ved personligt fremmøde, for det er der lukket for hos alle de fagforeninger, der sidder her i huset, siger Hanne Andersen.

Der er for øvrigt heller ikke mange til stede i fagforeningshuset på Vestervangsvej, for alle dem, der kan arbejde hjemmefra, er sendt hjem.

Det har man hos 3F endnu ikke hørt om er tilfældet hos nogle af byens produktionsvirksomheder.

- Men vi har hørt om, at man nogle steder har lavet toholdsskift, så smittefaren formindskes, siger Hanne Andersen.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om corona-virussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af corona-virus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK

Frustration hos VHK efter nye restriktioner:- Vi var jo begyndt at sælge billetter

Navne

International hæder til lokal kunstner

Viborg HK For abonnenter

VHK sitrer og spirer - erfaren cheftræner kan skimte sølvtøj og Champions League i de kommende sæsoner

Annonce