Annonce
Læserbrev

Fagforeningerne. Vi er der hver dag for vores medlemmer

Læserbrev: Det er svært at være uenig med dig, Lars Norup, i meget af det du skriver i sin leder i avisen fredag, men du provokerer (sikkert bevidst, når man kender dig) selvfølgelig, når du påstår, at de lokale fagforeninger er usynlige og uden engagement, og at vi ikke tager ansvar.

Vi påtager os ansvar hver evig eneste dag – netop ved at benytte os af ”Den Danske Model” – som på ingen måde er i forfald.

Vi benytter os faktisk så vidt det overhovedet er muligt af den direkte dialog og forhandling med arbejdsgiverne. Det lykkes heldigvis ofte, men det ses ikke i avisen.

I de situationer, hvor vi mener det nødvendigt, holder vi os ikke tilbage for at bruge den lokale presse.

Jeg er overbevist om, at de medlemmer, vi repræsenterer, vèd, at det gør en forskel at være medlem af en fagforening.

I FOA Viborg bistår vi medlemmer med utallige forskellige sager og udfordringer, som jeg skal spare alle for at remse op her, og vi henter mange millioner hjem hvert år i erstatninger o.a til vore medlemmer.

Du omtaler i din leder lønspiralen i den offentlige sektor, og giver den skylden for, at der ikke er penge til velfærd.

Det hører med til den historie, at den såkaldte lønspiral består i et mangeårigt lønefterslæb i forhold til det private arbejdsmarked.

På mange af de områder, som vi repræsenterer i FOA, er der store rekrutteringsproblemer. Dem forsøger vi løst lokalt i et samarbejde med arbejdsgiverne, men vi gør det ikke ved at signalere løntilbageholdenhed overfor vore medlemmer.

De fleste kan sikkert huske mobiliseringen op til OK-2018. Vi var klar – også lokalt – til at kæmpe med alt hvad vi havde. Det var ”Den Danske Model”, når den var bedst. I 2020 skal der være OK forhandlinger på det private arbejdsmarked – og vi er klar igen – vær ikke i tvivl om det.

Fagbevægelsens store udfordring er, som du ganske rigtigt skriver, at mange ikke kan se nødvendigheden af at være medlem af en fagforening. Vi oplever ofte, at et ”ikke-medlem” står i døren med et opstået problem, og tror at det så er tidligt nok at melde sig ind i fællesskabet, når problemet er opstået.

Hvis alle på samme arbejdsplads formåede at stå sammen, i stedet for at mange ”høster godt af goderne”, som andre betaler for, ja, så står vi så uendeligt meget stærkere.

Og det er netop det, medarbejderne i Kastrup Lufthavn forsøger, om end jeg på ingen måde billiger metoderne der bruges.

Først når vi får vendt den usolidariske tendens, og alle vil være med til at bidrage til de overenskomster som vi kæmper for skal være så gode som muligt, er vi nået i mål.

Men vi har ikke givet op. Heller ikke i den lokale fagforening. Vi kæmper fortsat kampen hver eneste dag, og vort engagement er i høj grad tilstedeværende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce