Annonce
Alarm 112

FAKTA: De største narkosager i Danmark

Ved en aktion til lands og til vands har politiet anholdt 27 personer for indsmugling af 100 kilo kokain.

Ved en aktion lørdag har politiet beslaglagt 100 kilo kokain og anholdt 27 personer.

Annonce

Sagen er i den tunge ende, men ikke den største narkosag herhjemme. Læs her om andre store narkosager i de senere år:

* 31. oktober 2018 bliver den 43-årige Dani Al Arab i Københavns Byret idømt 16 års fængsel og udvisning for bestandigt for at have smuglet 10 ton hash og knap et ton amfetamin - størstedelen blev efter politiets opfattelse sendt sydpå. Politiet fandt dog "kun" 365 kilo amfetamin og 2,4 ton hash gemt på tre forskellige adresser.

* 4. september 2018 bliver den pensionerede fængselsbetjent Jack Andersen og Martin Breiner, der var en af betjentens bekendte, ved Retten i Holbæk idømt 16 års fængsel for at have haft et lager med 102,4 kilo amfetamin, mdma og kokain. De anker dommen til Østre Landsret, som nedsætter straffen til 14 års fængsel.

* 14. juli 2015 beslaglægger politiet 310 kilo kokain i en container hos en virksomhed i Esbjerg. Kokainen var havnet i Danmark ved en fejl og skulle i virkeligheden være opsnappet i Antwerpen, mener politiet. Syv mænd fra Holland og Belgien bliver tiltalt, da politiet mener, at de var taget til Danmark for at lede efter containeren. De bliver alle frifundet, og ingen er dømt i sagen.

* 14. oktober 2011 bliver Søren Mikkelsen og Kim Petersen, der nær Roskilde drev en laboratorielignende virksomhed, af Østre Landsret dømt for salg af cirka 200 kilo amfetamin og kokain. Anklageren forsøgte at sprænge strafferammen, men det gik retten ikke med til. Straffen lød på 16 års fængsel til begge mænd.

* 3. september 2009 bliver Claus Malmqvist som den første af Østre Landsret idømt 16 års fængsel i en narkosag. Han bliver dømt for at stå bag indsmuglingen af 13 ton hash på skibet "Atlantic Privateer" og forsøg på at indsmugle et halvt ton kokain.

Kilder: Ritzau, Københavns Politi.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce