Annonce
Viborg

Faldefærdig bro er fjernet - og det er gode tegn

"Broen usikker" står der endnu, og det kan man vel have ret i ... Foto: Andreas Søndergaard
I to år har der været nedlagt forbud mod at benytte bådebroen, som nye kørestolsbrugere ellers havde stor gavn af.
Annonce

Viborg: Bådebroen ud for Vestdansk Center for Rygmarvsskade er ikke længere bare miserabel. Nu er den væk.

I sidste uge gik kommunens folk i gang - de havde lovet Viborg Sejlklub at være behjælpelige med at hamre nye pæle i til en fremtidig bro, og i den anledning tog de også de gamle, skrå brædder med sig.

Hvornår, en ny bro kan stå klar, er endnu uvist, men Jan Fig fra Viborg Sejlklub håber på, at man i slutningen af sæsonen - måske omkring september - for første gang i et par år igen kan have lammede patienter fra Vestdansk Center for Rygmarvsskade med ud på bølgen blå.

En aktivitet, som har været stærkt savnet i de omkring to år, hvor den nu forhenværende bro har været så usikker, at den ledende fysioterapeut på centeret har nedlagt forbud imod, at patienterne kan bruge broen. Det regionale rygmarvscenter har i øvrigt bygget et nyt bådhus, som så stort set har været ubrugeligt grundet broens tilstand.

En hel del forvirring har hersket om, hvem der stod med ansvaret for broen. Kommunen, sejlklubben og regionen har alle en part i sagen, men nu har sejlklubben altså valgt at sætte arbejdet i gang.

Det er dog en bekostelig affære. De hjælpende hænder fra Viborg Kommune har været et velkomment bidrag, og nu ligger der så nogle ansøgninger hos en række fonde. Særligt en ny lift til kørestolsbrugerne koster knaster. Finder fondene penge til formålet, vil meget være opnået.

Sejlklubben har fra kommunen en tilladelse til at bygge fra den 1. august, og Jan Fig vurderer, at man så med sine frivillige kræfter - afhængigt af hvor mange, der er af dem - muligvis hamrer en ny bro bådebro op på en måneds tid.

Kommunen har været behjælpelig med at fjerne den gamle bro og gøre klar til, at Viborg Sejlklub bygger en ny.
Annonce
Annonce
Viborg

Badning frarådes i Viborg-søerne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Det er stadig Arne og Anettes tur

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce