Annonce
Viborg

Faldende elevtal skyld i nedskæringer

Lederen af Viborgs dramaskole, Anders Wadsholt har forladt sin stilling, fordi han ikke ønskede at arbejde på deltid. Foto: Flemming Sørensen.
Et støt faldende antal elever på kulturskolens afdeling for scenekunst er begrundelse for besparelser i ledelseslaget.
Annonce

Viborg: 20 færre elever på en periode på blot to år er den reelle baggrund for, at Kulturskolen Viborg beskar den ugentlige arbejdstid for lederen af afdelingen for scenekunst Anders Wadsholt.

Det oplyser kulturskolens leder, Palle Friborg Kjeldgaard, og viceskoleleder Henrik Resen i en skrivelse til Viborg Stifts Folkeblad.

Anders Wadsholt har som omtalt i folkebladet takket nej til tilbuddet om at fortsætte på kulturskolen på halv tid. Han har sagt sit job op, hvilket har skabt en del debat, som fortsætter i dagens udgave af folkebladet (se Gorm Bulls kronik på side 9).

Palle Friborg Kjeldgaard og Henrik Resen skriver til folkebladet, at antallet af elever på afdelingen for scenekunst i skoleåret 2019-2020 var på 47, mens det i 2017-2018 var på 67. For år tilbage var antallet af elever helt oppe på 100-120.

Annonce

Sikre god undervisning

Kulturskolens ledelsen har haft øjnene rettet mod undervisningen af eleverne, og det er baggrund for, at den har beskåret ledelses-ressourcerne i afdelingen for scenekunst.

"For at fastholde, at skolens ressourcer først og fremmest understøtter elevernes undervisning, har det været nødvendigt at nedvarsle Anders Wadsholt fra fuld tid til en deltidsansættelse på 18,5/37 i gennemsnitlig ugentlig arbejdstid. Anders Wadsholt har ikke ønsket at modtage dette tilbud, hvorfor kulturskolen har igangsat arbejdet med at finde en fuldt kvalificeret og professionel erstatning, som naturligvis vil være klar, når eleverne vender tilbage efter sommerferien", skriver kulturskoleleder Palle Friborg Kjeldgaard og viceskoleleder Henrik Resen i et brev til folkebladet.


For at fastholde, at skolens ressourcer først og fremmest understøtter elevernes undervisning, har det været nødvendigt at nedvarsle Anders Wadsholt fra fuld tid til en deltidsansættelse


Kjeldgaard og Resen påpeger i brevet, at scenekunst fortsat er en vigtig brik i den samlede vifte af tilbud, som udspringer fra kulturskolen, og at den arbejder på at skaffe nye medarbejdere, som kan sikre undervisningen efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Sport For abonnenter

Viborg FF-anfører glad for ekstra præstationspres - nu er der ingen undskyldninger

Annonce