x
Annonce
Rundt om Viborg

Taxaen kører sin sidste tur lørdag: Familiefirma lukker efter 78 år

Frederiks Taxi, der har eksisteret siden 1940'erne og alle årene været et familiefirma, lukker med udgangen af februar. Arkivfoto: Morten Dueholm

Frederiks: I morgen, lørdag den 29. februar 2020, slutter en epoke i Frederiks, hvor det lokale hyrevognsfirma Frederiks Taxi lukker efter omkring 78 år.

Frederiks Taxi, der ved lukningen indehaves af Hanne Damgaard, har gennem alle årene været drevet af den samme familie.

Det var vognmanden Alfred Olsen, der under besættelsen i 1940'erne begyndte at køre "lillebil", som det hed den gang. I 1980'erne overlod han firmaet til sin nevø, Jens Damgaard, der drev det indtil 2016, hvor hans datter Hanne tog over.

Gennem alle årene har foruden de nævnte også en række andre familiemedlemmer været involveret i foretagendet. Ikke mindst Jens' hustru, Jane Damgaard, men også en anden datter, en svigersøn, et barnebarn med flere.

For ikke så mange år siden havde Frederiks Taxi hele fem biler på gaden. Men da firmaet mistede skolekørsel for kommunen og sygekørsel for region og kommune forsvandt en god del af forretningsgrundlaget, så antallet af hyrevogne og ansatte blev sat ned.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Glade gensyn med Camilla

Leder

Unormale tider - unormale løsninger!

Annonce