Annonce
Viborg

Fandt den rigtige hylde til Emil: Jeg har altid villet være skraldemand

Emil Holm Kristensen har altid gerne villet være skraldemand. Nu er han det - næsten. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Emil er godt tilfreds med tilværelsen som skraldemand. Her slipper han for at sidde stille.
Annonce

Viborg: For 19-årige Emil Holm Kristensen har det ikke altid været nemt at få styr på tilværelsen efter folkeskolen. Gennem EGU, Erhvervsgrunduddannelsen, hos FGU Midtjylland endte det dog med, at han fandt lykken hos renovationsfirmaet Meldgaard.

- Vi startede praktikken op for at se, om det var noget for ham, og om der var nogle fremtidsudsigter for ham her. Og det har vist sig, at det er der, siger driftsleder Lars Mejdahl.

Det var tilbage i maj 2019, at praktikken blev startet op. Efterfølgende har Meldgaard sammen med FGU Midtjylland lavet en uddannelsesplan for Emil Holm Kristensen, og det er han godt tilfreds med.

- Jeg har altid gerne villet være skraldemand, og så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne prøve det, siger Emil Holm Kristensen, som synes, at det har vist sig at være et fedt arbejde.

- Jeg kommer ud, får noget motion og rører mig, og det er rigtig godt, for jeg kan ikke sidde stille. Det er jeg virkelig dårlig til, siger Emil Holm Kristensen, som fik konstateret ADHD som barn.

Emil Holm Kristensen nyder, at han har et job, hvor han får rørt sig. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Annonce

Bliver hængende

Som det ser ud lige nu, er Emil Holm Kristensen ansat som elev, hvilket vil sige, at han skal tilbage på skolebænken igen på et tidspunkt.

- Jeg må sætte en afløser på, når han er tilbage i skolen. Og når han så kommer tilbage til os, så sætter jeg ham tilbage på ruten, siger Lars Mejdahl.

Hos Meldgaard er planen, at Emil også bliver hængende, når uddannelsen er færdiggjort. Der er dog bare lige en enkelt ting, som skal ordnes først.

- Emil har hverken almindeligt kørekort eller stort kørekort. Hvis vi skal tilbyde ham et job på den lange bane, så skal han have et stort kørekort. Men så er jeg også overbevist om, at Emil bliver en fremragende skraldemand, siger Lars Mejdahl.

Som uddannelsen er sat op, vil det være EGU, som står for at betale kørekortet til Emil. Således er det kun den månedlige løn, som er en udgift for Meldgaard.

- Ved at få kørekortet har Emil jo også andre muligheder i fremtiden, hvis han pludselig finder ud af, at han vil lave noget andet end at være skraldemand, siger Lars Mejdahl.

Annonce

Stor tilfredsshed

Udover at være god til sit arbejde er man hos Meldgaard også godt tilfreds med Emils væsen.

- Vi er superglade for at have Emil. Han er altid i godt humør. Her på arbejdspladsen er det vigtigt, at vi har det godt, og at vi har det sjovt med hinanden, siger Lars Mejdahl.

Og lad os så få svar på det spørgsmål, som rigtig mange måske sidder med: Hvordan er det at arbejde med den stank, som skraldespande kan give?

- Jeg kører papir og metal, så jeg slipper for det værste. Men det kan godt lugtes, hvis folk ikke har sorteret deres affald, og der så er mad i vores spande. Mad er klart det værste, siger Emil Holm Kristensen.

Lars Mejdahl, som holder skarpt øje med sine ansatte via computeren, er meget tilfreds med Emil. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Som billedet tydeligt viser, er Emil en meget glad og smilende person. Det er de rigtig glade for hos Meldgaard. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Måske kan vi nå at redde landsbyerne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce