Annonce
Sport

Fangruppe sender 29 mand til Frankrig

En flok af de mest entusiastiske VHK-fans tager turen med til Frankrig i sidste runde af EHF Cuppen. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Viborg: Næsten ligegyldig hvilken afkrog af Europa, som Viborg HK spiller i, kan man opleve at møde den grønne VHK-spilletrøje ude på tribunen.

Gang på gang tager en gruppe VHK-fans turen væk fra Danmark, og det er ofte mange af de samme, som igen og igen hopper på færgen, i bussen eller i enkelte tilfælde i flyet, for at følge spillerne på banen.

Og således bliver det også til Viborg HK's sidste udekamp i EHF Cuppens gruppespil, hvor en gruppe på 29 fans hopper i bussen og kører de 1300 kilometer fra Viborg til Besancon i den østlige del af Frankrig.

- Nu går det jo ikke så godt, når vi spiller i Danmark, men det har da heldigvis set bedre ud i Europa, lyder det med et smil fra Niels Olaf Rye, der er en af arrangørerne af turen.

Prisen lander omkring 1800 kroner for turen - men så er transport, mad i bussen, hotel med morgenmad og entrebillet inkluderet. Fansene kører derned fredag eftermiddag og er tilbage i løbet af mandagen.

Kampen i Frankrig er de sjette og sidste i gruppespillet, som spilles den 10. februar. Derfor kan det sagtens være, at Viborg HK allerede på det tidspunkt har sikret sig videre deltagelse i EHF Cuppen.

- Ja, det ved vi ikke endnu. Men det er heldigvis gået så godt (med tre sejre i de første tre kampe, red.), at det hele er afgjort. Vi vil helst se de spændende kampe, men turene handler lige så meget om det sociale og kulturelle i at komme ud. Vi laver meget andet end bare se håndbold på de her ture, siger Niels Olaf Rye, der samtidig kan fortælle, at tilmeldingen til turen ikke er lukket.

Annonce
Billede fra en tidligere udebanetur. Mange af de samme fans går igen på de europæiske langfarter. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce