Annonce
Viborg

Fantastisk hvad man kan opleve i løbet af et enkelt liv

Svend Erik Kristensen er imponeret over, hvor magne oplevelser, han har haft i livet. Foto: Jens Ingolf Nørgaard.
Svend Erik Kristensen er opvokset på en gård i Rævind. Som dragon i Holstebro kom han to år til Cypern. Han var udlærtsom  smed og kom med i en begyndende digitale udvikling. En ulykke åbnede op for et andet og nyt liv. På mandag fylder han 75 år.
Annonce

75 år: Svend Erik Kristensen, Krusemyntevej 1, Viborg, fylder 75 år på mandag den 20. juli.

Svend Erik Kristensen var dreng på en gård i Rævind og gik i skole i Sparkær. Dagen efter sin konfirmation startede han på en lærekontrakt hos smed Madsen i Knudby, hvor han blev udlært. Det var en formidabel læreplads med indsigt i mange nye opfindelser. Der blev importeret petroleumstraktorer fra England til Esbjerg Havn. Traktorerne blev på værkstedet i Knudby skilt ad, og motoren blev slebet til hos Viborg Cylinderservice, så de kunne køre på blå benzin.

Svend Erik Kristensen blev indkaldt som dragon i Holstebro. Efter værnepligten skrev han fire halvårskontrakter og var i to år med på fredsmission på Cypern.

Efter soldatertiden fik han job som konsulent og tekniker hos Kodak Film på Brovej i Viborg. Kodak var et af de førende mærker på markedet. Det var i de år, der blev udviklet røntgenudstyr til sygehusene, og der blev udviklet en fremkaldemaskine. Svend Erik solgte Kodak-udstyr til de store danske sygehuse. Heriblandt var den første MR.skanner i Danmark, der blev installeret på Hvidovre Hospital og var doneret af rejsekongen Simon Spies. En anden nyskabelse på den tid var mikrofilm til brug i bankverdenen.

Annonce

Ulykken

Efter 21 gode år i Kodak, hvor Svend Erik Kristensen var blevet distrikschef og uddannede nye kolleger i virksomheden, var han ude for en ulykke, som ændrede resten af livet.


Jeg betragter det som livets gave, at jeg har fået lov til at opleve så mange fantastiske ting, selv om livet gav udfordringer og handicap undervejs.


– Jeg havde i mange år sammen med gode kammerater sejlet havkapsejlads fra Virksund. En dag i 1990 skulle vi lave reparation og installere noget nyt på en båd i Virksund Havn. En udlæggerarm på mastekranen knækkede af, og jeg fik et tyk og langt jernrør ned over mig. Det medførte, at jeg knækkede nakke og ryg og tog skade i hovedet, som blandt andet medførte, at min hørelse blev nedsat. Jeg lå først i knap to måneder på hospitalet og startede genoptræning, men jeg blev derefter desværre erklæret ude af stand til at passe et normalt arbejde, fortæller fødselaren i villaen, der i knap 50 år har været den hjemlige base, og han fortsætter:

- Heldigvis har jeg gode gener fra arbejdet på gården i drengeårene, der har hjulpet mig med at være aktiv og søge udfordringer, for at give indhold i livet som pensionist. Selvom der er smerter efter ulykken, kan de dulmes ved at deltage i aktiviteter sammen med gode venner. Helt fra jeg var dreng, har jeg været med på jagt. I dag er jeg med i et jagtkonsortium i Dalgas Plantage. Før den tid var jeg i tyve år med i et konsortium ved Sebber Kloster. Gennem tolv år havde jeg den glæde at sætte fasaner ud i området og sørge for foder og pasning i den flotte natur.

Annonce

Familie og sport

Svend Erik Kristensen holder avis sammen med Solveig, og der er en søn i Viborg, en datter i Birkerød samt fem børnebørn.

Fra de unge år var Svend Erik lidt af en sportsnørd. Han spillede fodbold, håndbold og badminton og var formand for VFF's ungdomsafdeling, der også gav mange oplevelser som træner og holdleder. Senere er der kørt bilorientering og dyrket flugtskydning. Han har igennem otte år været kasserer i Viborg Skydeselskab. Og han er med i Viborgegnens Liberale Erhvervslaug.

I forbindelse med genoptræningen begyndte Svend Erik Kristensen at spille golf, som har betydet rigtig meget både fysisk og mentalt. Det er gennem årene blevet til mange golfrejser til blandt andet Sydafrika, Kenya, Spanien og Portugal.

– Jeg betragter det som livets gave, at jeg har fået lov til at opleve så mange fantastiske ting, selv om livet gav udfordringer og handicap undervejs. I dag føler jeg, at det er fantastisk, hvad man kan opleve i løbet af et enkelt liv, slutter en veloplagt 75-års fødselar, der samtidig pointerer, at den store og meget velholdte have på Krusemyntevej er omlagt til pensionistpasning med god hjælp fra en velkørende robot-plæneklipper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En cykelsti, hvor cykling frarådes

Bjerringbro

Efter corona-smitte på Egeskovskolen: - Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag

Annonce