Annonce
112

Far dømt for at importere en slangebøsse til sin søn

Retten i Viborg har netop kendt en mand fra Hammershøj skyldig i at importere et våben - en slangebøsse til sin søn. Arkivfoto: Preben Madsen.
I god tro havde en mand fra Hammershøj i sommer købt en slangebøsse i gave til sin søn. Det har nu fået ham dømt for brud på våbenloven og givet ham en bøde på 4000 kroner.
Annonce

Hammershøj: Her i landet er det forbudt at indføre eller fremstille en slangebøsse, hvis ikke man har tilladelse til det. Det slår loven om våben og eksplosivstoffer fast allerede i paragraf 1.

Det var en 53-årig mand fra Hammershøj tilsyneladende ikke klar over, da han sidste år bestilte en slangebøsse fra hjemmesiden Wish.com. Derfor er han nu blevet idømt en bøde på 4000 kroner.

I retten forklarede den 53-årige far, at han havde købt slangebøssen som en gave til sin søn. Han sagde også, at han købte den på sin telefon, som har en meget lille skærm, og at det på hjemmesiden ikke fremgik, at der var tale om et våben - og dermed ikke et stykke legetøj, som han troede.

Slangebøssen blev beslaglagt i Postnords internationale postcenter ved Kastrup Lufthavn den 19. august, da den ankom med pakkepost fra Kina.

Annonce

Måtte have ansvar

Manden nægtede sig skyldig i at have importeret et våben, men han erkendte, at han havde købt slangebøssen. Han mente, at hjemmesiden, hvor han købte genstanden, måtte have et ansvar, når den sælger ulovlige våben.

På baggrund af billeder af slangebøssen vurderede retten, at der ikke var tale om et stykke legetøj, men at den var omfattet af våbenloven. Derudover slog retten fast, at den 53-årige mand skulle have undersøgt nærmere, hvorvidt det var legetøj eller våben, han fik importeret fra Kina.

Derfor endte den 53-årige med en bøde på 4000 kroner, og han skal i øvrigt betale sagens omkostninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce