Annonce
Rundt om Viborg

Far dømt for seksuelt misbrug af sin tre-årige datter: Ankede dommen med det samme

En mand fra Viborg-egnen blev onsdag idømt ubetinget fængsel i et år og seks måneder for gentagne seksuelle overgreb på sin lille datter. Han ankede straks dommen til landsretten. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det var påstand mod påstand i sagen om en fars seksuelle misbrug af sin datter. Sagen fik sin afgørelse onsdag, og retten endte med at lægge vægt på den i dag fire-årige piges forklaring om de gentagne overgreb.
Annonce

Viborgegnen: Retten i Viborg satte onsdag et punktum i sagen om en fars seksuelle misbrug af sin tre-årige datter.

Straffen lyder på ubetinget fængsel i halvandet år.

Manden, som bor i en landsby på Viborg-egnen, blev dømt for flere gange at have misbrugt sin datter seksuelt, mens hun var mellem tre et halvt og knap fire år gammel.

Straks efter domsafsigelsen ankede faren dommen, og dermed er det ikke et punktum, men blot et komma, som byretten nu har sat. Faren har gennem hele sagen nægtet sig skyldig.

Alt det oplyser sagens anklager, Michelle M. Pedersen.

Folkebladet var ikke til stede i retten, da der under mandagens retsmøde blev nedlagt referatforbud, som hindrer, at pressen må referere fra det, der sker i retssalen. Ligeledes blev der nedlagt navneforbud, så den nu dømte far ikke må beskrives med navn, alder, bopæl eller lignende.

Mens faren var gået efter at blive pure frifundet, havde Anklagemyndigheden argumenteret for, at han skulle idømmes en fængselsstraf på op til to et halvt år.

- Der er en grund til, at vi har påstået en straf på mellem to og to et halvt år, så nu skal sagen drøftes med Statsadvokaten i forhold til anke, siger anklageren, Michelle M. Pedersen.

Annonce

Uenige dommere

Folkebladet har fået aktindsigt i sagens anklageskrift, og heraf fremgår det, at faren var tiltalt for gentagne tilfælde af seksuelt misbrug af sin datter. Overgrebene, som han nu er blevet dømt for, fandt sted mellem februar og august i år.

Og hvordan kom politiet så på sporet af sagen?

Det er anklageren ikke meget for at afsløre for meget om, men hun kan dog sige, at den i dag fire-årige piges forklaring har været et centralt emne.

- Politiet har fundet frem til manden på baggrund af pigens forklaring. Hendes forklaring har været omdrejningspunktet også i forhold til beviserne. Meget mere er der ikke at sige.

Som i alle andre straffesager er det også i sager om seksuelt misbrug Anklagemyndighedens opgave at bevise, at en tiltalt er skyldig. Det kan dog være svært i sager som denne, hvor der ikke findes konkrete, synlige beviser.

- Der har ikke været nogen rygende pistol i dén forstand, men det, der har været hovedbeviset, har været den vidneforklaring, vi har fået fra den forurettede, siger Michelle M. Pedersen.

- I sager som denne er det ofte påstand mod påstand, og derfor må man gå ind i en troværdighedsvurdering. Hvem tror man mest på? Og er der noget, der underbygger den ene forklaring frem for den anden? Der havde vi i denne sag en stedfar, der kom og underbyggede pigens forklaring.

Da rettens dommer og to domsmænd onsdag skulle lægge sig fast på en afgørelse, var der ikke helt enighed imellem de tre. Den juridiske dommer ville frifinde faren, mens de to øvrige stemte for dommen på ubetinget fængsel i et år og seks måneder, oplyser anklageren.

Sagen blev afgjort efter stemmeflertallet.

Annonce

Stadig fængslet

Sagen her begyndte, da faren til den lille pige blev anholdt 3. august. Dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør og efterfølgende varetægtsfængslet.

I mandags tog Retten i Viborg hul på straffesagen mod ham, og onsdag fik den så sin foreløbige afgørelse.

Som folkebladet beskrev i sin reportage fra retten mandag, blev det besluttet, at sagen skulle være underlagt et referatforbud. Dette forbud var helt på sin plads, slår anklageren fast.

- Det er af hensyn til den forurettede og som beskyttelse af hende. Vi er helt med på, at der er en vis offentlig interesse om sagen, men den må opvejes i forhold til den forurettedes interesse, og der vurderede jeg, at hendes retssikkerhed måtte stå over borgernes retsfølelse, siger Michelle M. Pedersen.

Af anklageskriftet fremgår det, at manden ud over de seksuelle overgreb var tiltalt for besiddelse af seks børnepornografiske videoer. Dette forhold blev han dog frifundet for.

Manden har siddet varetægtsfængslet siden grundlovsforhøret 4. august, og han vil fortsat være fængslet frem til den kommende ankesag i landsretten.


Der har ikke været nogen rygende pistol i dén forstand, men det, der har været hovedbeviset, har været den vidneforklaring, vi har fået fra den forurettede

Michelle M. Pedersen, anklager
Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce