Annonce
Bjerringbro

Farlig vej får nu cykelsti

Entrepenøren er i fuld gang med forberedelserne til at udvide Østre Ringvej og gøre klar til cykelsti. Foto: Hanne Bliksted
Cyklister, folk på knallert og gående kan glæde sig over, at de i begyndelsen af det nye år kan køre på cykelsti, når de skal over åen via Østre Omfartsvej.

Bjerringbro: I maj 2018 besluttede Teknisk Udvalg at bevillige i alt 4,9 millioner kroner til to cykelstiprojekter i henholdsvis Bjerringbro og Rødkærsbro. Det billigste, men også det højest prioriterede projekt var en forbindende cykelsti på Østre Omfartsvej i Bjerringbro, der skal sikre de bløde trafikanter, når de krydser fra nord mod syd eller omvendt på vej til skole eller arbejde.

Og nu er anlægsarbejdet gået i gang. Det fortæller projektleder og ingeniørpraktikant hos Viborg Kommune, Mads Larsen.

- Maskinerne fra entreprenørfirmaet Svend E. Madsen, der har vundet entreprisen, er begyndt at arbejde på vejstykket, fortæller han.

Cykelstien anlægges fra rundkørslen ved det tidligere Stark langs Østre Omfartsvej til underføringen efter at have passeret hen over broen over Gudenåen.

Indtil nu har såvel cyklister som gående været ret udsatte på vejen, hvor der kun har været en smal stribe mellem biler og græsrabat, og vejen har da også været betegnet som særdeles trafikfarlig især morgen og eftermiddag, hvor det store træk, der kører til og fra Grundfos, er på vejen.

- Med den nye cykelsti, der anlægges i begge sider af vejen, får vi sikret cyklisterne samtidig med, at vi også binder de to områder, på hver sin side af åen, bedre sammen, siger Mads Larsen og fortsætter:

- Det bliver fremadrettet meget mere sikkert at cykle til og fra eksempelvis gymnasiet samt til de mange erhvervsvirksomheder, der ligger på den sydlige side af åen.

Annonce

Tager tid

Anlægsarbejdet forventes at vare frem til slutningen af året. Den forholdsvis lange anlægstid skyldes, at vejen visse steder skal udvides i bredden.

- Heldigvis er vi så heldig stillet, at broen over Gudenåen har den bredde, den skal have, for at der kan anlægges cykelsti i begge sider, men syd for broen er vejen hævet op over terræn, og der skal den udvides for at få plads til cykelsti, siger Mads Larsen og fortsætter:

- Det tager tid, når der skal tilføres jord, der skal være bærende. Det skal have tid til at komprimere, og derudover bliver der også tilføjet riste i vejen, som skal lede overfladevand væk for at sikre imod aquaplaning.

Hvor meget trafikanterne bliver påvirket af vejarbejdet er endnu uvist, men Mads Larsen forsikrer, at entreprenørvirksomheden vil tilpasse sine arbejdstider, så især morgentrafikken og eftermiddagstrafikken til og fra Grundfos bliver så lidt berørt som muligt.

Der er bevilliget 1,3 millioner kroner til den nye cykelsti.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce