Annonce
Bjerringbro

Farvel til Axel Olsen: Nu er Sussi bossen i AIKC

Sussi Skovsborg Hviid er ny leder af Ans Idræts & Kulturcenter. Foto: Morten Pedersen
Sussi Skovgaard Hviid afløser Axel Olsen som centerleder i Ans Idræts & Kulturcenter.
Annonce

Ans: "Du er smilende, imødekommende og hjælpsom."

Sådan lød det igen og igen i talerne, da Sussi Skovsborg Hviid torsdag middag overtog jobbet som centerleder for Ans Idræts & Kulturcenter efter Axel Olsen.

De to har arbejdet sammen de seneste to år.  Og blandt folk i Ans og omegn var der ikke tvivl om, at Sussi Skovsborg Hviid skulle ha' jobbet som centerleder, da det blev slået op.

- Vi slog det kun op på facebook. Sussi var dog ikke på facebook, men mange ringede og sagde  "Sussi, søg, søg." Og ja nu er du chefen, og jeg er assistent, lød det Axel Olsen, da omkring 25 mennesker  var samlet for at sige goddag og farvel.

- Du gider bestille noget. Du er ikke svær at få til at smile, du er serviceminded, du er en god købmand, og du passer god på AIKCs penge, lød det rosende fra den nu tidligere centerleder.

Det beskedne gæsteopbud til smørrebrød og æblekage var helt i corona'ens ånd, som alle blev mindet om ved indgangen, hvor mange stod i kø til Ans Lægehus' influenzavaccination, som for en dag var flyttet til idrætscentret.

Rigtig farvel bliver det dog først til årsskiftet, for de næste tre måneder er Axel Olsen 'kun' assistent eller stik-i-rend dreng, som han kalder det. Han sagde op i sommer, da Silkeborg Byråd efter snart tre ås tovtrækkeri ikke vil give tilstrækkeligt med penge til,  at AIKC  kan have lønnet personale til de mest nødvendige opgaver.

Annonce

Livsstil

De uafklarede økonomiske forhold, blev nævnt flere gange, men det ødelagde ikke den gode stemning i Multisalen, hvor Sussi Skovsborg Hviid flere gange måtte forlade bordet for at besvare telefonopkald.

Hun er 46 år og oprindelig uddannet i tekstilbranchen. Før hun blev fastansat i AIKC, arbejdede hun i to omgange i løntilskudsjob i centret .

- Det er en livsstil at arbejde her. Folk kommer her frivilligt, og de er glade, og jeg er glad for at hjælpe dem. Ingen dage er ens. Det er det bedste job, man kan få, jeg elsker det, siger Sussi Skovsborg Hviid, mens hun forsøger at undgå lidt af den uventede opmærksomhed.


Det er en livsstil at arbejde her. Folk kommer her frivilligt, og de er glade, og jeg er glad for at hjælpe dem. Ingen dage er ens. Det er det bedste job, man kan få, jeg elsker det.

Sussi Skovsborg Hviid, ny centerleder.


- Axel sagde, at der kom nogle få stykker, men jeg havde ikke troet, at det var så mange. Og ja jeg har også fået gaver, siger hun tydelig glad og overrasket.

Den nye centerleder dyrker ikke selv sport.

- Men det gør mine børn på ni og 11 år, og min mand er fodboldtræner. Og ja så bliver det alligevel til sport, siger hun med det glade smil, som hun er kendt for.

Formanden for AIKCs bestyrelsen Jens Fahlberg (tv) sammen med Axel Olsen, som nu er assistent i centret. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Lange arbejdsdage

Efter i alt to års arbejde i hallen er hun bekendt både med de lange arbejdsdage og  også centrets dårlige økonomi, hvor der stadig ikke er nogen afklaring med tilskud fra Silkeborg Kommune. Men der skal mere til at slå hende ud.

Hun glæder sig over, at der er mange frivillige til at hjælpe med både små og store opgaver.  Sådan har det også været i Axel Olsens snart ti år som centerleder.

- Der er et fantastisk sammenhold i byen, og folk hjælpe gerne. Aktuelt har vi omkring 200 frivillige. Det eneste vi ikke beder om er, at de hjælper med rengøring. Det vi vil vi ikke byde de frivillige, siger Axel Olsen, som går på efterløn til nytår.

- Jeg glæder mig til selv at kunne planlægge min dag. Nu går jeg på efterløn, og hvis jeg ikke kan finde ud af det, så finder jeg mig et nyt job, lyder det optimistisk fra ham.

Formanden for AIKCs bestyrelse Jens Fahlberg glædede sig over, at Sussi nu er leder.

- Jeg håber, vi snart får flere penge, så vi ikke skal drive rovdrift på dig, som vi har gjort med Axel, sagde han med henvisning til at sagen om, at Silkeborg Kommune stadig ikke vil give AIKC tilstrækkeligt med penge til aflønning af et tilstrækkeligt personale.

Foruden Sussi Skovsborg Hviid og Axel Olsen er der flere personer på timeløn og i flexjob, men de udfylder tilsammen mindre end en halvtidsstilling. AIKC har et årligt lønbudget på omkring én million kroner.

Køen for at få en influenzavaccination i Ans Idræts & Kulturcenter var lang. De første stillede sig i kø klokken otte - en time før start - torsdag morgen. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce