Annonce
Viborg

Farvel til KPF Arkitekter - goddag til Erik Arkitekter

En god del af Erik Arkitekters medarbejdere og partnere var samlet på Borgvold. De er fotograferet fra den pavillon, som firmaet tegnede, så den passede til filmen "Kærestesorger". Pressefoto

KPF Arkitekter med hovedsæde i Viborg har skiftet navn. Nu skal kunder og ansatte være på fornavn med firmaet.

Annonce

Viborg: Erik Arkitekter er navnet på ét af Danmarks største arkitektfirmaer. Siden 2002 har det mest været kendt som KPF Arkitekter, efter at Kjelgaard & Pedersen og Fællestegnestuen, begge Viborg, smeltede sammen med de tre forbogstaver.

Hovedsædet ligger fortsat i Viborg. Basen er det gamle elværk i Sparregade, og det ændrer navneskiftet ikke på. Her arbejder cirka 50 af de rundt regnet 150 medarbejdere.

I de seneste år er arkitektfirmaer i Aalborg, Aarhus og København vokset ind i fællesskabet. Heri er forklaringen på, hvorfor firmaet har skiftet navnet ud. Om skiftet siger administrerende direktør Sine Juul Praastrup, Erik Arkitekter:

- Vi ledte efter et navn, der kunne samle alle vores ekspertiser og geografiske lokationer under ét. Det skulle signalere, at vi er tæt på, ydmyge og altid i øjenhøjde med hinanden, vores samarbejdspartnere og vores kunder.

- Derfor er vi på fornavn - Erik. Vi står på skuldrene af de tidligere mestre, men vi skal også vise, at vi i dag er en samlet enhed på tværs af de fire tegnestuer, siger Sine Juul Praastrup.

Og så var der fest med spisning. musik og dans. Musikken måtte endda forlænge entreprisen.
Annonce

Erik er skandinav

De tre andre i sammensmeltningen er Brøgger Arkitekter, Formsprog og Erik Møller Arkitekter. Medarbejdere fra de fire afdelinger var fredag samlet til "dåbsfest" på hovedkontoret i Viborg.

111 af medarbejderne var samlet. De var lige forbi to af firmaets lokale værker: et stort, nemlig Vestre Landsret, og et mindre: musikpavillonen på Borgvold. Derpå stod den på fest i Sparregade.

- Erik er et godt og almindeligt skandinavisk navn, og vi sender gerne et signal om, at vi hylder den moderne skandinaviske arkitektur, siger hun.

Således refererer det ikke specielt til, at den kendte arkitekt Erik Møller (1909 til 2002) er blandt de gamle mestre, hvis tradition også lever videre i det nye navn. Det var ham, der sammen med Arne Jacobsen skabte Aarhus Rådhus.

- Vores forskellige platforme med forskellige brands er med det nye navn historie. Vi rykker tættere sammen og agerer fremover som én organisation, idet vi sammensætter de hold, der passer til hver enkelt opgave - uden at skele til geografien, siger Sine Juul Praastrup, der i øvrigt er én af Erik Arkitekters i alt ni partnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Spillerne er glade - træneransættelse har givet ro, men skubber også til niveauet

Annonce