Annonce
Viborg

Farverig og fantasifuld udstilling åbner i Rektors Lysthus

"Det er en sjov oplevelse for både store og små – og så er der i øvrigt en lille konkurrence for dem, der kigger lidt ekstra på billederne," siger manden bag værket "Fuglenes have", Erik Kierkegaard. Privatfoto
Erik Kierkegaard har i bedste skønvirke-stil udskåret et otte meter langt kunstværk, der kan ses i pavillonen Rektors Lysthus frem til den 19. juli.
Annonce

Viborg: Den 1. juni begynder ikke bare sommeren, men også en helt speciel og meget sommerlig udstilling i pavillonen Rektors Lysthus, der ligger midt i Latinerhaven tæt ved domkirken.

Udstillingen hedder "Fuglenes have" og viser syv store, udskårne træplader sat sammen til et otte meter langt billede.

Når gæsterne træder ind i pavillonen, omgives de af værket, der viser massevis af farverige og fantasifulde træer og blomster med flere end hundrede fugle, insekter, mus, firben og harer.

Erik Kierkegaard er ham, der har ført stiksaven og gjort det kæmpe arbejde. Der er brugt flere end 100 timer på det, siden projektet blev aftalt med kommunen for mere end halvandet år siden.

Værket er inspireret af Karl Hansen-Reistrup, som bemalede vægge og lofter med et dekorativt virvar af blade og blomster med fugle hist og pist i en stil, der blev kendt som skønvirke. Hans mere end 100 år gamle værker udsmykker stadig den tidligere Kreditforening, nu Viborg Private Realskole, Viborg Teater og frokoststuen på Viborg Hovedbibliotek, som i øvrigt også er Erik Kierkegaards tidligere arbejdsplads.

Erik Kierkegaard har arbejdet med sin stiksav i mange år, og det er der kommet mange sjove billeder ud af. Blandt andet har han lavet fuglebillederne under halvtaget på Borgvolds legeplads. Han synes, arbejdet er det hele værd, når det kan være med til at glæde mange og gøre en tur gennem byen lidt sjovere.

Gå en tur i haven og kig ind i lysthuset. Udstillingen løber foreløbigt til den 5. juli og er åben hver dag fra klokken 10 til 19.

Erik Kierkegaard har i mange år udskåret kunstneriske værker med sin stiksav. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce