Annonce
Viborg

Farverne i fokus i Fagustos første udstilling

Fagustos maleri "Fields" er inspireret af et billede af hollandske tulipanmarker. Det er et symbol på industrialiseringen. Privatfoto
En lokal kunstner, der kalder sig selv Fagusto, udstiller for første gang. Udstillingen findes i Center for Mestring, hvor også kunstneren har sin gang.
Annonce

Viborg: I kantinen på Center for Mestring ved Søndersø bliver der i øjeblikket udstillet noget usædvanlig farverigt kunst.

Det er grundfarverne, der er sat i spil. Gul, rød, blå og grøn bliver brugt flittigt, og i rigelige mængder.

Af de 13 værker er flest akryl på lærred – men der er også en enkelt tegning og to fotografier.

Manden bag kunsten kalder sig selv "Fagusto". Han er 50 år gammel, bor i Viborg og er ikke interesseret i at sige meget mere om sin person; for kunsten skal tale for sig selv.

Udstillingen, han kalder, ”Examples of modern art” – Eksempler på moderne kunst – er hans første. Og den kommer på baggrund af hans gang i billedværkstedet, der er et tilbud på netop Center for Mestring.

- Jeg har altid fotograferet meget, men jeg har ikke malet før, jeg begyndte i billedværkstedet, siger Fagusto og tilføjer:

- Jeg har egentlig hele tiden gerne villet male. Men selvom jeg kunne købe maling og lærred, vidste jeg ikke, hvordan man kom rigtigt i gang.

I værkstedet bliver der givet opgaver, som borgerne løser på deres egen personlige vis. Det var igennem dem, Fagusto fandt sin inspiration til at starte, og samtidig fandt han, at hans største interesse var komposition, symboler – og selvfølgelig farver.

- Vi fik opgaven at male Anker Hoffmanns fortolkning af Justitia, der står over for den gamle Vestre Landsret. Hans version er mere moderne end nogle af de klassiske skulpturer, og mit maleri er så endnu mere moderne og derfor meget kantet, siger han.

"Viborg girl" er malet med akryl på lærred af Fagusto, som kunstneren kalder sig. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Annonce