Annonce
Sport

Favorit til at vinde DM-guld - hvis Abdi altså er skadet

Thijs Nijhuis vandt i 2016 DM i halvmaraton i tiden 1:05:57 foran Jesper Faurschou. Den tid håber Nijhuis at forbedre med et minut. Foto

Thijs Nijhuis kan vinde sin 11. DM-guldmedalje, hvis han stryger til tops til på halvmaraton-distancen i København. Favoritten Abdi Ulad er muligvis ude med en skade.

Viborg: Sidste år var det Thijs Nijhuis selv, der var skadet, da der blev løbet DM i halvmaraton i København.

I år kan det så være en anden skade, der vender op og ned på topplaceringerne i det prestigefulde løb.

Abdi Ulad, der sidste år vandt DM, vil normalt være favoritten mod Thijs Nijhuis på den distance. Men Ulad måtte for en måned siden udgå med en fiberskade ved EM i maraton i Berlin.

Om Abdi Ulad stiller op i København, er dog fortsat et åbent spørgsmål.

- Det ene øjeblik har hans navn stået på startlisten. Så var det streget, og så stod han der igen. Så jeg ved helt ærligt ikke, om vi kan regne med, at han er med, siger Thijs Nijhuis og fortsætter:

- Hvis Abdi ikke er med, så er det mig, der er favorit. Men det ændrer reelt set ikke noget for mig, om han er med eller ej. Min fysiske, psykiske og strategiske optakt til løbet er den samme, om han er med eller ej, konstaterer Viborg-løberen.

Annonce

Kan gentage "the double"

Hvis Thijs Nijhuis vinder DM på halvmaraton, gentager han en to år gammel præstation. Nemlig at vinde DM på 1500 meter og halvmaraton i samme sæson, da den korte af ruterne kom i hus for tre uger siden.

- Jeg føler, at formen er fin. Jeg blev dansk mester på 1500 meter, men glippede mesterskabet på 5000 meter. Det var jeg skuffet over, men jeg var også lidt småsyg. Siden da har jeg trænet optimalt, og jeg har sjældent været så forberedt op til et DM i halvmaraton - også fordi det ligger i slutningen af sæsonen, siger Thijs Nijhuis.

Da Viborgs bedste mandlige løber for to år siden vandt DM på distancen, var det i tiden 1:05:57. Den personlige rekord på distancen lyder på 1:05:10. Til dette DM satser Nijhuis på at slå de tider.

- Jeg vil gerne under en time og fem. Kvinderne går efter at sætte verdensrekord til dette løb, og den lyder i øjeblikket på 1:04:51. Så det vil være et fint felt at hæfte sig på, hvor der er et par harer.

- Jeg går efter at sætte en personlig rekord, og jeg går efter at vinde. Kan jeg den ene af delene, er jeg tilfreds. Kan jeg begge dele, er det rigtig godt, lyder det fra Thijs Nijhuis.

Sidste år lød Abdi Ulads vindertid på 1:04:58.

Appetit på mere

Hvis Thijs Nijhuis vinder DM i halvmaraton, vil det være hans 11. DM-titel i karrieren som seniorløber. Den 25-årige Nijhuis føler sig dog på ingen måde medaljemættet.

- Det var lidt af en milepæl at ramme et tocifret antal DM-guld. Af DM-medaljer er jeg nok oppe omkring de 25. Nu kan jeg sigte efter de 20 DM-titler, for mere vil have mere. Jeg bliver snart 26, og jeg har ingen planer om at drosle ned, konstaterer Thijs Nijhuis og fortsætter:

- De sidste par år har jeg vundet nogle løb, men tiderne kan også blive bedre. Jeg har døjet med nogle skader, så jeg føler ikke, at jeg har rykket mig så meget i den periode, men nu begynder jeg at udvikle mig igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Sigtelse: Psykisk syg forsøgte at dræbe med en 30 centimeter lang køkkenkniv

Navne

Tidligere byrådsmedlem for SF er død

Viborg

Leder af Viborg-bosted efter voldsomt knivstikkeri: - Det kom helt ud af det blå

Annonce