Annonce
Viborg FF

FCN er et formsvagt og ungt hold - men VFF-træner har stor respekt for talentfabrikken fra Farum

Cheftræner Lars Friis tror på, at fredagens møde med FCN bliver en svær opgave, men han tror på, at VFF kan ryste det unge hold. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg FF har chancen for at slå et hul til et formsvagt FC Nordsjælland-hold, hvis det kan blive til en sejr fredag aften. Trods den dårlige FCN-periode, så tror VFF-cheftræner Lars Friis dog ikke på, at det unge hold fra Farum bliver så let at vifte væk.

Fodbold: Det er både rækkens yngste og mest formsvage hold, der fredag aften gæster Viborg FF på Energi Viborg Arena.

Men alligevel forudser cheftræner Lars Friis en rigtig vanskelig opgave mod et FC Nordsjælland-hold, som i trænerens øjne rummer masser af talent og kvalitet.

- For mig er den eneste forskel på vores første møde med FCN og det her, at vi denne gang skal spille på græs, siger Lars Friis, der minder om, at FCN er en lidt særlig sag i dansk fodbold.

Annonce

Det er nemlig en klub, hvor det først og fremmest handler om talentudvikling, hvilket både klubben og trænerne er dygtige til. Derfor er der ikke altid de samme mekanismer med et resultatmæssigt pres efter en periode med mange nederlag.

Viborg FF mod FCN set gennem statistiske briller

I samarbejde med SpilXperten ser vi på lidt talmateriale forud for fredagsmødet med FCN

Energi Viborg Arena er ikke ligefrem noget fort

VFF er sammen med Vejle rækkens dårligste hjemmehold. VFF og Vejle har begge blot hentet fem point på eget græs.

Viborg FF skal altså have indstillet sigtekornet bedre 

Holdet er det hold, som med 167 skud oftest forsøger sig. Nøjagtigheden er dog den ringeste i rækken. Kun 38.9 procent af skuddene rammer målet, hvilket er den laveste procent i rækken.

Tre skydegale spillere jagter første mål

Der kommer formentlig tre spillere i aktion, som ikke er bange for at skyde, men som omvendt stadig jagter sæsonens første mål. Tobias Bech har fyret af 29 gange uden at score. Og han er den eneste, som overgår Abu Francis med 20 og Magnus Andersen 18

VFF tillader mange skud

Viborg FF er det hold i rækken, som tillader næstflest skud mod sig. 222 gange har modstanderne forsøgt sig mod Viborg. Kun Vejle tillader flere skud (230)

VFF skal lukke kampene bedre

De sidste 15 minutter af en kamp er farlige for Viborg FF, der har lukket syv mål ind i kampenes sidste kvarter. Kun Vejle har lukket flere mål ind i slutningen af kampene (10 mål). 

Men bør VFF trods det ikke være i stand til at ryste et purungt hold, som kommer med masser af modgang i bagagen?

- Jo, vi bør være i stand til at ryste alle med den slags fodbold, som vi kommer med. Jeg ved godt, hvad du mener med spørgsmålet. Men jeg køber ikke præmissen om, at den her opgave bliver lettere, fordi FCN kommer i den nuværende situation, eller fordi det er et ungt hold. Det gør det ikke nødvendigvis til et hold, som bliver lettere at ryste af sig, siger Lars Friis.

- Vi skal huske, at FCN har et særligt miljø. Der er ikke det samme pres, hvad angår resultater. FCN har en anden dagsorden og ser tingene i et længere perspektiv, siger VFF-træneren.

Emmanuel Ogura er en ung talentfuld målmand, men han er måske endnu ikke helt klar til superligafodbold. Arkivfoto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Et billede på FCN's tankegang er bland andet, at klubben lader den unge målmand Ogura passet målet, selv om klubbens træner selv har erkendt, at han endnu ikke er helt klar til superligafodbold.

Vi skal huske, at FCN har et særligt miljø. Der er ikke det samme pres, hvad angår resultater. FCN har en anden dagsorden og ser tingene i et længere perspektiv

Lars Friis, cheftræner Viborg FF

- Det passer godt på deres filosofi. Han er jo ligeså ufærdig, som nogle af deres markspillere er. Forskellen er bare, at hvis han laver en fejl, så bliver det tit straffet. Men selvfølgelig skal vi prøve at fylde feltet op, bombardere det og få en masse afslutninger. Vi kan kun ramme ham, hvis vi sørger for, at han har lidt travlt, siger Lars Friis.

Godt græstæppe er godt for begge parter

FCN spiller og træner på kunstgræs i Farum, og det har tidligere været tydeligt at se, at FCN havde en fordel på hjemmebane, mens det kneb mere på udebane, hvor kampene oftest foregik på almindelige græsbaner.

Men med anlæggelsen af en ny hybridbane på Energi Viborg Arena tror Lars Friis ikke, at banen "generer" FCN's spil.

- Den her bane vil også passe dem. Naturligvis er de vant til at træne på kunstgræs, og det gør da en forskel, da boldens rul og den slags er lidt anderledes. Men jeg ser det ikke som nogen kæmpe fordel. Det er en hamrende god bane, der er ligeså plan og hurtig som kunstgræs, når den er blevet vandet.

- Vi skal stadig ikke frygte nogen eller ødelægge noget. Vi vil selv gerne spille fodbold, og det er også derfor, at vi er glade for, at vi har så god en bane, da det er vigtigt for vores spil, siger Lars Friis.

Annonce

Kan slå et hul

VFF og FCN er "naboer" forstået på den måde, at det er rækkens nummer ni, der har besøg af nummer 10.

Blot et enkelt point skiller de to mandskaber, og derfor er kampen både en chance for, at VFF kan skabe et hul til FCN - ligesom der er risiko for, at FCN kommer tilbage på sporet og overhaler VFF.

Det er VFF-chefen ikke blind for, men omvendt holder han fast i, at det ikke er den slags, som han eller spillerne taler om i dagligdagen.

- Jeg ser mere på, at vi nu har en pakke på tre kampe, hvor vi skal sørge for at opnå så meget som muligt inden juleferien, da det vil give os et godt afsæt til efter jul. Men selvfølgelig skal vi vinde, og vi ved godt, hvad kampen betyder, siger Lars Friis.

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Kultur

Lokal folkeskole sender elever hjem - frygter ny corona-variant

Alarm 112

Positive meldinger fra politiet efter ulykke med lastbil og personbil

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Viborg FF For abonnenter

Midtbanespiller er en terrier, som man ikke kan slippe af med - har kæmpet sig fra tribunen til en plads i startformationen

Viborg

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Debat For abonnenter

Sig op-dag er endnu et sygdomstegn

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Annonce