Annonce
Rund om Viborg

FDF vil have Vejrumbro-borgerne til at lege noget mere

FDF vil give inspiration til sjove lege i det grønne område i Vejrumbro. Foto: FDF
FDF stiller en legestander op i Vejrumbro. Den indeholder kort med anvisninger på forskellige lege, som både børn og voksne kan forsøge sig med.

Vejrumbro: Fra lørdag den 7. september vil en ny legestander være klar til brug i det grønne område ved Nørreåen i Vejrumbro.

FDF har siden 2010 sat fokus på legen med Legens Dag, og i anledning af 2019-udgaven af Legen Dag forærer FDF Vejrumbro legestanderen til byen. Den vil stå i det grønne område et år frem.

Standeren kaldes Go Play og er en samling med 12 postkort, som man bare kan tage. På hvert kort er beskrevet en leg. Legene er målrettet børn og unge – men voksne kan også lege med. Antallet af deltagere i legene varierer fra tre personer til 30 eller flere, så det er nemt for alle at finde en leg, der passer.

– Vi i FDF mener, at legen er vigtig. Den fremmer egenskaber som nysgerrighed, kreativitet, mod, fantasi, respekt, glæde, spontanitet og ansvar, og så er det sjovt! FDF vil gerne inspirere børn, unge og voksne til at lege mere, og derfor sætter vi nu gang i legen i Vejrumbro med de her 12 lege, siger kredsleder Jonatan Hjul i en pressemeddelelse.

Sådan ser den nye legestander ud. Alle er velkomne til at tage et kort og gå i gang med at lege. Foto: FDF

Fyldes op med nye kort

Kortene er gratis, og FDF har indgået et samarbejde med Viborg Kommune, der betyder, at standeren vil stå på området det næste år. Så mangler man lige en idé til en leg til børnefødselsdagen eller til at krydre opholdet, når man bruger den nærliggende shelterplads, kan man bare snuppe et kort fra standeren. FDF Vejrumbro vil løbende fylde nye kort i standeren.

– I FDF elsker vi at lege på tværs af alder og møde nye venner i det fællesskab, der opstår i legen. Det håber vi også, at byen vil opleve, når de tager standeren i brug. Leg i FDF betyder, at voksne tager del i legen og leger med, så hermed en opfordring til de voksne om også at lege løs, siger Jonatan Hjul.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce