Annonce
Biler

Fem biler i slutrunden til Årets Bil

Her er de fem finalister: Fra venstre er det BMW 3-serie, Kia Xceed, Peugeot 208, Tesla Model 3, BMW 1-serie. Foto: Lars Krogsgaard
Peugeot 208, Tesla Model 3, Kia Xceed, BMW 1-serie og BMW 3-serie stemt i finalerunden til Årets Bil 2020.
Annonce

Det er et på mange måder usædvanligt felt, som nu går videre i finalerunden til årets Bil 2020. Det står klart, efter at godt en snes motorjournalister over to dage har prøvekørt og vurderet en buket på 24 af årets største bilnyheder på FDM Jyllandsringen.

De fem biler, som i de kommende uger skal nøjere vurderes, er Tesla Model 3, Peugeot 208, Kia Xceed samt BMW 1-serie og 3-serie.

Fra avisen deltog Christian Schacht og Jens Overgaard i juryen, og disse er også med til at vælge den endelige vinder, som afsløres ved et arrangement torsdag den 27. november.

Formand for Danske Motorjournalister Karsten Lemche er ikke overrasket over finalisterne.

- Det er alle helt nye biler, der fås eller snart kan fås i elektriske udgaver, så de passer godt til tiden, vi lever i, siger han.

Finalisterne

BMW 1-serie

BMW 3-serie

Kia Xceed

Peugeot 208

Tesla Model 3

Disse biler nåede ikke i finalen: Audi Q3/Q3 Sportback, Audi e-tron, DS 3 Crossback, Hyundai Nexo, Kia e-Soul, Range Rover Evoque, Mazda 3, Mazda CX-30, Renault Clio, Renault Zoe, Skoda Kamiq, Skoda Scala, Subaru Forester e-Boxer, Tesla Model 3, Suzuki Jimny, Toyota Corolla, Toyota Camry, Toyota RAV4, Toyota GR Supra og VW T-Cross.

Annonce

Tesla med Netflix og karaoke

Især Tesla Model 3 og den nye Peugeot 208 var der på forhånd store forventninger til, og det var da også disse to modeller, der fik flest stemmer, mens det var mere ligeligt fordelt på resten af bilerne. Således blev Toyota Corolla og Skoda Kamiq overhalet på målstregen af de to BMW'er.

Tesla har gået sin sejrsgang i flere europæiske lande, og selv om den ikke længere er helt så ny som visse andre kandidater, var juryen enig i, at det er den nok bedste elbil lige nu.

Derfor kørte Model 3 i finalen foran andre nye elbiler som Audi e-tron, Kia e-Soul og Renault Zoe.

Kombinationen af rækkevidde og præstationer overgår ganske enkelt konkurrenterne, lød det fra nogle af dommerne, mens andre hæftede sig ved den avancerede infotainmentdel, hvor man i den seneste opdatering blandt andet kan se Netflix, når bilen holder stille, og der er sågar indbygget karaoke.

Det er meget længe siden, at et enkelt bilmærke har haft to modeller med i finalen, men både 1-serien og 3-serien begejstrede med klassiske køreglæde, selv om den mindste BMW nu er gået over til forhjulstræk.

Annonce

Overraskelsen Kia Xceed

Den lille 1-serie er blevet mere praktisk anlagt med mere plads i kabinen og en lækker kabine, og selv om den i første omgang kun fås med klassiske benzin- og dieselmotorer, er der lagt op til, at den kommer som plug-in-hybrid og sandsynligvis også elbil i løbet af halvandet år.

Den klassiske 3-serie er blevet behørigt fornyet med respekt for forgængeren, så den kører fortsat fremragende, men der er blevet tilsat en knivspids komfort og moderne infotainment, så den nu er en af firmaklassens bedste biler.

At den også er aktuel som plug-in-hybrid er yderligere et plus.

Det var også en lille overraskelse, at Kia Xceed kørte direkte ind i finalen, men adskillige dommere var meget positive over for design og komfort i den forhøjede mellemklassebil, der også byder på fornuftigt sikkerhedsudstyr og sparsommelige motorer.

Samtidig kommer den som økonomisk plug-in-hybrid til næste år, hvilket er et stort plus i en Årets Bil-kåring.

Årets Bil i Danmark 2020

Årets Bil kåres af Danske Motorjournalister.

Høsten af årets nyheder testes på FDM Jyllandsringen over to dage.

Her udvælger juryen på 24 medlemmer de fem biler, som går videre til finalen. Ved stemmelighed kan finalefeltet dog godt være større.

I år deltog 25 biler, og fem gik videre.

Vinderen kåres ved et stort arrangement 27. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce