Annonce
Viborg

Fem porte til gode oplevelser for børn

Sankthansaften og Sct. Hans Port gik op i en højere enhed sidste år, da børn fra Riga var med. Arkivfoto: Preben Madsen

Børn fra Riga, Reykjavik, Bergen og Viborg skaber deres helt særlige udgaver af Viborgs fem gamle byporte.

Viborg: Under Snapsting for Børn på Borgvold har børn fra fire lande en helt særlig opgave. Målet er, at de torsdag mellem klokken 16 og 17 kan holde fernisering for kunstnerisk udførte udgaver af Viborgs fem middelalderlige byporte.

Allerede sidste år fik folk en forsmag. Sankthansaften kunne børn fra Viborg og Riga præsentere den første port - Sct. Hans Port, naturligvis. Den var resultatet af sidste års Snapsting for Børn.

Kulturprinsen, Viborgs center for børne- og ungdomskultur, har fået idéen og har samlet børnene samt de medfølgende lærere og pædagoger. For deltagerne er de fem porte også en åbning til fælles oplevelser og mere viden om at arbejde med børnekultur.

Det internationale hold er på 33, og det slutter sig til nogenlunde lige så mange fra Viborg. Gæsterne er fra Riga i Letland, Bergen i Norge og Reykjavik i Island. Aarhus 2017 og Nordea-fonden støtter "Saints & town gates" for 9-12-årige.

Tre porte tilbage

Reformationsstafetten ved Viborg Domkirke tidligere på året gav et synligt resultat i form af Sct. Mathias Port. Den fire meter høje egetræsport er med hele 500 keramiske blomster og egeblade, alle udført af børn fra Viborg Kommune. Tilbage står nu at skabe Sct. Mikkels Port, Sct. Ibs Port og Sct. Mogens Port.

Børnene har forberedt sig ved at studere de lokale fortællinger om helgener og byporte. Alt det historiske får liv af sang, musik, drama, dans og billedkunst. Ved ferniseringen præsenterer børnene portene og krydrer med nogle underholdende indslag, som de i løbet af ugen har øvet sig i.

Portbyggere fra Viborg Kulturskoles billedskole og Friskolen i Viborg er med. Gæsterne ankommer lørdag, så de kan være med i Snapstings officielle åbning og søndagens familiedag på Borgvold. Mandag er de alle i arbejdstøjet. De er med til at præge Snapsting for Børn med flere tusinde deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce