Annonce
forside

Fem unge i retten i dag efter livsfarligt hjemmerøveri

<p>Efter næsten et år skal fem unge mænd mellem 16 og 22 år stilles til ansvar for en stribe krimenelle anklager ved Retten i Viborg. Modelfoto</p>

Efter næsten et år skal fem unge mænd mellem 16 og 22 år stilles til ansvar for en stribe krimenelle anklager ved Retten i Viborg.

Anklagemyndigheden går efter en hård fængselsstraf og udvisning af Danmark for bestandig, når der i dag tages hul på en nævningesag ved retten i Viborg mod fem unge mænd af enden etnisk herkomst end dansk.

Annonce

De fem unge i alderen 16 til 22 år har ifølge anklageskriftet på kryds og tværs været involveret i flere hjemmerøverier, omfattende databedragerier med stjålne dankort, rambuktyveri, tyveri af biler og afbrænding af en bil i Undallslund Skov vest for Viborg samt anden kriminel aktivitet af mindre alvorligt omfang.

Hjemmerøveri

Det er dog især et hjemmerøveri, som belaster alle de fem tiltalte. Den 28. maj sidste år blev en 63-årig mand på en ejendom i Ejstrup Bro ved Skals voldsomt overfaldet med slag og spark, men ikke mindst slag med en spade.

Et af slagene tilføjede manden en syv centimeter lang flænge i hovedet, og han var efterfølgende i livsfare på grund af kraniebrud og hjerneblødning.

Mens den 63-årige lå blødende på gårdspladsen, trængte de fem, flere af dem maskerede, ind i den 63-åriges ejendom, hvor de blandt andet stjal et våbenskab med to jagtgeværer og en jagtriffel med tilhørende ammunition.

Det var dog ikke så meget våbnene, men 500.000 kroner, som de tiltalte åbenbart mente var gemt i våbenskabet, der havde deres interesse. Penge var der dog ingen af.

Der er i alt afsat 15 dage i retten til at få belyst sagen. Der indledes i dag med en fremlæggelse af sagen, og på tirsdag er det meningen, at de tiltalte skal afgive forklaring.

Der er endnu en retsdag i april, i maj er der afsat fem retsdage, mens der efter endnu syv retsdage i juni forventes at blive afsagt dom den 30. juni.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Cafe-foredrag om "De hvide busser"

Viborg FF For abonnenter

Et hårdt slag er blevet vendt på hovedet - målmand vil stå endnu skarpere til juli

Annonce