Annonce
Viborg

Femina Kvindeløb får besøg af Kræftens Bekæmpelse

Udover Kvindeløbet kommer Kræftens Bekæmpelse også på besøg for at fortælle om HPV-vaccination. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Viborg: Godt 1500 kvinder samles til Femina Kvindeløb på Viborg Atletik og Motion/Atletikstadion, Vinkelvej 32, mandag klokken 17.00 for at løbe, hygge og få inspiration.

Pladsen åbner klokken 17.00, og Femina byder velkommen klokken 17.30. Herefter står den på fælles opvarmning ti minutter, før de første løbere bliver sendt ud på ruten klokken 18.30.

Det slutter af med en præmieoverrækkelse klokken 19.45.

Ud over at bentøjet får lov til at blive luftet, tropper Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen, og Lægeforeningen også op for at informere forældre om fordelene ved at få deres børn HPV-vaccineret.

Det er i anledning af kampagnen "Stop HPV – bliv vaccineret", der forsøger at få flere børn til at blive vaccineret mod HPV, som er den hyppigst seksuelt overførte kønssygdom i Danmark. Lige nu er fire ud af ti unge smittet med HPV.

De seneste år har flere og flere dog taget imod tilbuddet om den gratis vaccination, og i 2018 valgt 40.000 piger at blive vaccineret. En stigning på 20 procent i forhold til 2017.

- Vi er så glade for at se, at pigerne igen tager imod tilbuddet om gratis HPV-vaccination. Livmoderhalskræft er årsag til omkring 100 danske kvinders død hvert eneste år, men vi ved, at vaccinen virker – og med en høj vaccinationstilslutning kan vi få reduceret antallet af kræfttilfælde markant, siger Bolette Søborg, overlæge i Sundhedsstyrelsen.

thom

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce