Annonce
Rejser

Ferieresort ved Løkken: Vi tester Landal Greenparks Grønhøj Strand

De tolv huller på minigolfbanen trak i børnene. Favoritbanen blev den med det udfordrende loop, hvor man skulle have tungen lige i munden. Foto: Lasse Nielsen
En god ferie skal gerne være for både voksne og børn i en familie. Og det får man et lille smut fra klitterne ved Vesterhavet. Her ligger feriecenteret Landal Greenparks Grønhøj Strand ved Løkken, og der er både noget for vandhunde, minigolfentusiaster og loppeelskere.

Uden for bilens vinduer bliver der længere og længere mellem de skriggule rapsmarker, mens de kulsorte og bare jordmarker tager over. Under den sorte muld ligger de berømte Vildmose-kartofler og venter på sæsonens startskud. Vi er i Nordjylland, og bilens bagsæde er pakket med to forventningsfulde børn, feriehumør og spil til en forlænget weekend. Fra forsædet ligner det sommer, og det kan mærkes på feriestemningen hos os alle fire. Vi voksne glæder os til morgenløbeture på brede strande, Vesterhavets brusen og afslapning. Børnene taler mest om minigolf, legepladser og is. Og der skal nok blive tid til det hele.

Inden vi lander i vores feriebolig på Landal Greenparks Grønhøj Strand, gør vi stop i Hune for at proviantere til frokosten. Frisk fisk fra Klausen Fisk og Skaldyr og rugbrød fra Hune Bageri. Som er et besøg værd. Deres udvalg af kager er svært at modstå. Og der sniger sig da også et par miniatureudgaver af den berømte Kaj-kage med hjem.

10 gode udflugtsmuligheder

1 Anne Justs have i Hune

Gå en tur i den 7500 kvadratmeter eventyrlige have, hvor man også kan nyde kringle og kaffe.

2 Oplevelsesparken Family Farm Fun Park i Løkken

Parken åbnede oprindeligt som besøgslandbrug. I dag er der ud over de mange klappe- og kæledyr en stor sø med vandcykler og en masse legemuligheder.

3 North Shore Surf i Løkken

Her kan du lære at surfe. Men du kan også bare købe en kop kaffe og smide dig i en af hængekøjerne ved den hyggelige café.

4 Bunkerne nord for Løkken

For både børn og voksne, der er til fascinerende historie, som kan opleves. På stranden nord for Løkken ved Furreby ligger et næsten helt kystbatteri nu på stranden som et resultat af, at Vesterhavet har taget klitterne. Batteriet blev sammen med batteriet i Kettrup Bjerge lidt syd for Løkken opsplittet i 1941 til forsvar af Jammerbugten.

5 Løkken Bryghus i Løkken

I byens centrum tæt på torvet ligger Løkken Bryghus. Nyd en øl eller book en rundvisning i bryghuset, hvor der brygges øl efter de helt gamle håndværkstraditioner.

6 Børglum Kloster i Vrå

Her kan man komme ind i klosterets næsten 1000 år gamle klosterkirke, der blev bygget som domkirke. Klosterkirkens orgel regnes som det ældste barok-orgel i Danmark, der stadig er i brug.

7 Bolcheriet i Løkken

Den hyggelige bolsjebutik kan duftes på lang afstand. Køb en pose lækkerier med hjem eller se, hvordan de mange bolcher bliver til.

8 Fårup Sommerland i Blokhus

Er Danmarks ældste sommerland, som findes helt ude i skoven. Her er både vilde, sjove og vanvittige våde oplevelser for hele familien.

9 Blokhus Sandskulptur Festival i Hune

De sandslotte, man bygger på stranden, kan godt gå hjem og lægge sig. I parken finder man over 20.000 kvadratmeter eventyrlige sandskulpturer, og temaet i år er eventyrlige filmfigurer.

10 Sti 100

Er en vandrerute mellem Løkken og Blokhus, hvor man kan gå eller cykle mellem de to badebyer.

Hoppepuder trækker

Vi begynder med at planlægge dagen på terrassen. Med kaffe og mini Kaj-kager. Vi voksne puster ud, mens børnene sluger kagen i løbet af ingen tid. For området skal inspiceres. Hoppepuden skal indtages.

Vores feriebolig har en dejlig stor terrasse, der vender mod legepladsen, tennisbanerne og den famøse hoppepude.

Tilpas tæt på legepladsen til, at vi kan nyde en bog på terrassen og samtidig være forvissede om, at børnene er okay. Og alligevel så langt derfra, at vi ikke er indlagt til at høre på hvert et hvin fra hoppepuden, trampolinerne og de svingende gynger.

I det hele taget er feriecenteret børnevenligt – og dermed også voksenvenligt. Vi går en tur i området alle sammen og finder hurtigt ud af, at vi bor i meget kort afstand til både restaurant, hovedbygning og minigolfbanen. Og der går ikke lang tid, før børnene selv kan pendle mellem vores feriebolig og de mange aktiviteter.

Oppe ved minigolfbanen lokker den store, grønne vandrutsjebane, som snor sig ud af bygningen ved vandlandet og ind igen.

Men vi er nødt til at finde på andre ting at lave, for mens vi besøger feriecenteret, har corona sat en stopper for både vandland, det indendørs legeland og den frie adgang til sportshallen. Dog har hver feriebolig mulighed for at booke hele hallen i en time ad gangen. Det skal vi helt sikkert prøve, planlægger vi.

Annonce

Ud i det blå

Ferie er også at have god tid. Til sine børn, sin familie og sig selv. Så feriens første morgen begynder med en løbetur i den skønne natur omkring centeret. Efter en kort gåtur gennem et sommerhusområde begynder klitterne at tårne sig op, og havets brusen kan anes. Der er ikke mange på stranden endnu, og hvert et skridt sætter et hurtigt aftryk på den stadig urørte strand for igen at blive skyllet væk sekunder efter. Følelsen af at være uendeligt lille i de enorme vidder er skøn.

Bølgerme ruller mediterende frem og tilbage, mens jeg løber længere og længere væk fra klitopgang nummer 7. Der er noget over endnu ikke udforskede løberuter, og den her langs det nærmest uendelige og voldsomme Vesterhav ligger lunt i svinget blandt de bedste af sin slags.

Selv om feriecenteret er ramt af corona, og der er lukket ned for flere af tingene i ferieparken, er der nok at tage sig til for både vi voksne og vores to børn på fire og syv år. Især den store af de to legepladser er et kæmpe hit med både klatrestativ, trampoliner, hoppepude, gynger og andre ting. Og til de voksne er der bænke, hvor den medbragte avis og kaffen kan nydes, mens børnene forsvinder ind i legen.

Men det er ikke kun feriecenterets område, der er værd at udforske. Området omkring feriecenteret har rigtigt mange muligheder for udflugter og oplevelser. Og da hoppepuden – i de voksnes øjne - er gennemhoppet, og minigolfepidemien er ved at have lagt sig, beslutter vi os for at tage på tur i området.

Turen går mod Løkken, som ligger små 10 minutters kørsel derfra i bil. I den lille by finder vi sultne frem til Pandekagehuset, hvor alle i familien har lyst til at spise frokost. Her kan man få… ja pandekager i alle afskygninger både som hovedret og dessert. Men pandekagerne er store, og ingen af os formår at nå frem til dessertpandekagen. Ikke engang familiens yngste, som ellers altid har en ekstra dessertmave.

Løkken er hyggelig, overskuelig og absolut en tur værd.

På den brede, hvide strand findes de berømte, hvide badehuse. Et enestående fænomen i Danmark, som rækker tilbage til åbningen af Løkken Badehotel i 1895. Her byggede man 10-15 badehuse til omklædning for hotellets gæster. Det blev starten til Den Hvide By, der i dag er vokset til at omfatte 485 kridhvide træhuse, som står tæt på rad og række bagerst langs den brede strand.

Og selv om børnene allerhelst ville være blevet på hoppepuden, finder de hurtigt en krog i klitterne ved et lille vandløb, hvor vi slår lejr og slapper af, hopper i de stejle klitter og nyder det lune sand, imens vejret ikke helt kan bestemme sig for, om det snart er sommer eller efterår.

Corona-situationen

Mens vi besøgte parken, var vandland, sportshal og det indendørs legeland helt eller delvist lukket på grund af covid-19. Regeringens seneste udmelding har imidlertid gjort, at Landal Greenparks genåbnede badeland, legeland og andre indendørsfaciliteter 12. juni.

Annonce

Loppemekka

Hvis der er en loppeentusiast gemt i én, er området omkring feriecenteret det helt rigtige sted at holde ferie. Alene på den korte køretur fra Landal Greenparks Grønhøj Strand til Løkken støder man på tre loppemarkeder. Men også hvis man kører ud på de mindre veje, er der mange steder med flag og loppeskilt i vejkanten.

Vi kommer på afveje og ender i Lille Norge, og det viser sig at være godt givet ud. I udkanten af et sommerhusområde ligger en lille lade, som en ældre kvinde har indrettet som loppemarked. Stedet er et besøg værd, hvis man er samler eller bare gerne vil snuse efter gode, tilfældige fund. Vores loppetur bringer os også hele vejen til den lille nordjyske by Tårs, hvor butikken Scndhnd holder til. Hvis man er til yderst fornuftige priser, bambus og vaser i lange baner, er det hele køreturen værd. Og der er mange loppestop, man kan gøre på vejen fra feriecenteret til Tårs.

Tilbage i huset igen laver vi mad i køkkenet, som ligger i forlængelse af opholdsstuen, så alle kan være sammen, mens der bliver kokkereret. Ferieboligen bringer glæde frem hos de yngste i familien, som får lov at sove alene på førstesalen med udsigt til stuen oppefra hemsen. Boligen, vi bor i, er rummelig og af ældre dato, men pæn og ren.

Den store sydvendte terrasse er et kæmpe plus, og jeg forestiller mig, at man kan bruge mange timer derude, når vejret beslutter sig for at tune ind på sommervejr. De korte afstande til alting er guld værd for børnene. Og på trods af at flere aktiviteter var lukket ned, formåede vi alligevel at have en lang liste af ting, vi ikke nåede. Sportshallen var en af dem. Alligevel tog vi ikke derfra med en følelse af, at vi intet havde nået.

Om parken

Landal Greenparks er en kæde, der driver 88 ferieparker i Danmark, Tyskland, Storbritannien, Østrig, Schweiz, Tjekkiet, Holland, Belgien og Ungarn.

I Danmark er der seks ferieparker.

Vi besøgte Landal Greenparks Grønhøj Strand, der ligger i naturskønne omgivelser ved Vesterhavet, Fårup Sommerland og badebyen Løkken.

Centeret tilbyder en masse aktiviteter både inde og ude, indendørs- og udendørs vandland, sportshal, indendørs legeland og minigolf.

Vores familie på fire – to voksne og to børn på fire og syv år - boede i en sekspersoners feriebolig (6B4) på omkring 100 kvadratmeter fordelt på to plan. Lejligheden indeholder tre soveværelser samt en sovesofa på hemsen, to badeværelser, et stort åbent køkken/opholdsrum samt en sydvendt terrasse.

Overnatning foretaget 21.-24. maj 2020.

Priseksempel: 10.-12. juli 2020, to nætter, tre dage: 5575 kroner.

Det er oplagt at afsætte mindst et par timer til vandleg på stranden i Løkken - også selv om man ikke har strandlegetøj, tæpper og håndklæder pakket, er der leg nok til flere timer.Foto: Christine Landry
Når vejret var til det, var husets terrasse perfekt til at nyde kaffen og de medbragte spil. Foto: Christine Landry
På vej fra feriecenteret mod Løkken kan man ikke undgå at se Kræmmergården, hvor man kan få alt i skilte, porcelæn og gamle dukker. Priserne er sat efter, at der kommer mange udenlandske turister til området. Foto: Christine Landry
Vi boede i et hus mage til dette. Mange af husene har fået skiftet interiør ud de senere år. Foto: Landal Greenparks
Krogen ved vandløbet var et dejligt solsted, hvor vi voksne kunne slappe af, mens børnene legede i vandet. Foto: Christine Landry
De stejle klitter er altid sjove. Både når man skal op, og sandet skrider under fødderne, og når man kan suse nedad igen. Foto: Christine Landry
Det er et imponerende syn med de mange badehuse på stranden i Løkken. 485 huse står der langs stranden. Foto: Christine Landry
Den store hoppepude var trækplaster for mange af børnene på feriecenteret. Foto: Landal Greenparks
Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu kan du blive vaccineret mod corona-virus uden tidsbestilling i Viborg

Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Rejser For abonnenter

Grækenland: Vejen til Olymbos - Ægæerhavets glemte by

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Rigsretssag mod Støjberg medfører udskiftning i domkirken

Annonce