Annonce
Rundt om Viborg

Fest i Aalestrup: Knaberfesten nåede til vejs ende i pletvist solskin

Der var godt gang i Nordisk Tivolipark, som havde en håndfuld karrusseller med til de mange fremmødte børn, som så ud til at nyde, at der var kommet forlystelser til byen. Foto: Johnny Pedersen.
Efter en hel uge med talrige arrangementer var det tid til, at Knaberfesten skulle have sin afslutning. Der blev nydt fadøl og de helt små fik prøvet forlystelser en sidste gang, inden tivoliparken pakkede sammen og forlod byen igen.

Aalestrup: - En gang til, en gang til, lød det fra en lille pige efter en tur i en af karrusellerne, som i øvrigt var godt fyldt op med børn og en enkelt mandlig forælder. Han lignede dog ikke en, der havde lyst til en tur mere.

Vi er til den årlige Knaberfest i Aalestrup, som denne gang lidt var delt op i to afdelinger. En afdeling med forlystelser fra Nordisk Tivolipark, og så en afdeling med en hulens masse bordbænkesæt. Forskellen på aldersgennemsnittet på de to afdelinger var også ganske tydelig.

I den ene blev der spist farverigt slik og råbt og skreget, og i den anden blev der drukket fadbamser og spist fastfood i form af burgere og pommes frites. Foran de mange bordbænkesæt, som i øvrigt alle var fuldt besatte, var der live-musik fra den opstillede scene foran bænkene. Det var den syngende bager Thomas Pedersen, der febrilsk forsøgte at få publikum til at synge med på nogle af de mange sange, han havde taget med til Knaberfesten søndag eftermiddag.

- Ta' mig med til Joanna, ta' mig med, ta' mig med, ta' mig meed, sang bageren oppe fra scenen.

Men det virkede til, at gæsterne havde travlt med at snakke om alt mellem himmel og jord, for der var en konstant summen af snak blandt gæsterne, så humøret har helt sikkert været i top. Samtidig kiggede solen også pletvist forbi, når skyerne engang imellem gav lidt plads til, at solens stråler kunne varme publikum op.

Senere på eftermiddagen var det tid til at kåre et nyt knaberpar, og nogle timer efter den ceremoni var det tid til en afsluttende fest i form af knaberbal med middag og med musik fra "Touch of Shadows".

Annonce
Der blev nydt nogle kolde fadøl søndag eftermiddag, hvor solen pletvist kiggede forbi og gav det fremmødte lidt ekstra at smile af. Senere på aftenen skulle den stå på knaberbal.

Slutningen på en ugelang fest

Knaberfesten startede søndag den 2. juni og sluttede ugen efter søndag den 9. juni.

Der har været masser af underholdning i løbet af ugen, som blandt andet har været grisefest, samba-optog, knaberløb, kræmmermarked, tivolipark og meget, meget mere, som alt sammen kulminerede til en stor fest, der skulle markere knaberfestens afslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Annonce