Annonce
Rund om Viborg

Festival-succes: Arrangørerne har fortsat armene oppe

Vejrumbro Open Air samlede i lørdags flere end 2100 festglade mennesker. Foto: Morten Stricker
Festivalen Vejrumbro Open Air, der i år blev holdt for femte gang, blev yderst vellykket, og arrangørerne er meget tilfredse.

Vejrumbro: Vejrumbro Open Air blev i år holdt for femte gang, og årets udgave af festivalen blev en stor succes. Arrangørerne havde mandag morgen svært ved at få armene ned igen efter en yderst vellykket festival-kulmination i lørdags.

- Vi er megaglade for den kæmpestore opbakning, vi har mødt, og vi er yderst tilfredse med det hele. Det har været rigtigt godt, fastslår festival-talsmand Jeppe Hartz.

Festivalen begyndte i det små for fem år siden og har langsomt vokset sig større. I år var målet at nå 2000 besøgende til den egentlige festivaldag om lørdagen, og med 2113 solgte billetter blev det mål så godt og vel indfriet. Til den gratis familiedag fredag var der cirka 1900 inde, og med små 400 til torsdagens arrangement, har man altså haft omkring 4500 mennesker indenfor.

Om der så også venter et overskud til arrangørerne - og dermed til Vejrumbro Boldklub - er for tidligt at sige, men Jeppe Hartz lyder nu rimelig optimistisk i den retning.

- Vi kan først sige det om en uges tid, når alt er gjort op, men ud fra alle de folk, der har været der, og med det, som de har spist og drukket, så tror vi da ikke, at vi bliver båret ud af byen på en togskinne i år, konstaterer han.

I år havde vi sørget for toiletter, der nærmest var på et d'Angleterre-niveau inden for festival-toiletter, og det har vi fået stor ros for.

Jeppe Hartz, festival-talsmand.

Stor del af byen er med

Afviklingen af festivalen gik i alle sammenhænge, som det skulle, takket være den store indsats fra de ikke færre end 150 frivillige. Vejrumbro har 416 indbyggere, så det er ret godt gået, at man kan mønstre så stor en opbakning.

- Om lørdagen gik det på alle måder, som vi havde planlagt, at det skulle. Fredag til familiedagen løb vi ind i nogle lange køer til mad og slushice, og det skulle vi da gerne undgå næste år, men alt i alt var det nok kun i en times tid, at køerne var meget lange, siger Jeppe Hartz.

Nu skal arrangørerne i gang med at evaluere for at se, om der er noget, der skal laves anderledes næste år, men der er ingen tvivl om, at man holder fast i konceptet med en festival, hvor der er plads til alle uanset alder, og hvor der er billige priser på både entre og forplejning.

Luksus-toiletter

- I år havde vi sørget for toiletter, der nærmest var på et d'Angleterre-niveau inden for festival-toiletter, og det har vi fået stor ros for. Man kan sige, at det er en service, der koster direkte på bundlinjen, for udgiften går jo fra overskuddet, men vi vil hellere gøre folk tilfredse end tjene mange penge, fastslår Jeppe Hartz.

Den første festival i 2015 samlede cirka 700 gæster. I år var der 2500 billetter til salg, så der blev altså ikke helt udsolgt, selv om man var tæt på. På årets program stod blandt andre Danser med Drenge og Volbeat-kopibandet Guitar Rebel, som sluttede aftenen.

Festivalen har masser af byfeststemning. Her kæmpes der i disciplinen: Slå søm i en træstub. Foto: Morten Stricker
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce