Annonce
Viborg FF

Fik blot seks kampe - VFF ophæver med angriber

Viborg FF ophæver aftalen med Albion Avdijaj som længes efter at komme hjem til familien. Arkivfoto: Morten Dueholm
Albion Avdijaj forlader Viborg FF med øjeblikkelig virkning, da han længes efter at komme hjem til familien. Sportschef Jesper Fredberg vil ikke stå i vejen for det ønske.

Viborg: Viborg FF siger med øjeblikkelig virkning farvel til den albanske angriber Albion Avdijaj.

Angriberen har fået ophævet sin aftale med klubben.

- Jeg fik en skidt start i klubben ved at blive skadet, men beslutningen har ikke noget med fodbold at gøre. Jeg har haft gode holdkammerater og folk omkring holdet her, men jeg har i den seneste tid fundet ud af, at jeg helst vil tilbage til Schweiz og være tæt på familien, siger Albion Avdijaj til vff.dk.

Dermed fik den 26-årige angriber blot seks kampe for VFF, inden han igen var fortid i klubben.

Han blev ellers præsenteret som et stort håb og fik trøje nummer ni, men det var først mod slutningen af efteråret, at han fysisk var klar til at spille med i 1. division, hvilket kastede nogle indhop af sig.

Og da Alassana Jatta var skadet i begyndelsen af 2020 pegede pilen på, at han nu for alvor ville få chancen, men så kom corona-krisen, og den har ifølge Jesper Fredberg været med til at trække Albion Avdijaj i retning af hjemlandet.

- I fodbold skal der to til at få tingene til at fungere - og der er mange ting udefra, som også spiller ind. Blandt andet derfor går det ikke altid, som vi gerne vil have. Og det må vi erkende, at det ikke har gjort i dette tilfælde. Og så er vi af den holdning, at så er det bedre at stoppe i stedet for at lade noget køre videre, som vi ikke rigtig tror på bliver godt, siger sportschefen.

Men burde den slags ting ikke blive opdaget i rekrutteringsfasen?

- Hvis jeg i rekrutteringen havde fundet ud af, at der kom en corona-krise, så havde jeg stået stærkere. Men der har været nogle ting i Albions forløb, som har gjort, at det har betydet meget for ham at komme hjem til familien. Og som arbejdsgiver synes jeg ikke, at vi skal sætte os imod det. Og på den måde, som det her har udartet sig på, så er det bare den bedste løsning at stoppe samarbejdet, siger Jesper Fredberg, som ikke vil gå nærmere ind i, hvad der konkret ligger til grund for ophævelsen.

- Der er nogle personlige ting, som vi ikke vil bringe videre, siger han.

Og hvad lærer du af en case som den her?

- Jeg synes ikke, at jeg lærer så meget af den. Rigtig meget af det her udspringer af, at vi blev ramt af den her corona-krise, hvor folk rent familiært agerer på specielle måder. Og den slags kan vi ikke gardere os mod. Der er nogle, som har taget det helt afslappet, mens andre har været mere nervøse. Og vi må respektere, at folk bare håndterer sådan nogle situationer, hvor de bliver presset, ret forskelligt, siger Jesper Fredberg.

Rent sportsligt går VFF altså ind til en travl sommer med 13 kampe med en angriber færre.

- Uanset om det her var sket eller ej, så havde vi nok skulle kigge på angriberposten i løbet af sommeren. Og det bliver jo bare intensiveret nu. Her og nu står vi selvfølgelig med et tæt program, så det er fair nok at spørge, om det var smart at lade Albion gå med det samme. Men omvendt, så vil jeg ikke mene, at man får noget ud af at have en medarbejder gående, som ikke er motiveret, og som ikke er, hvor han skal være i forhold til at præstere for os. Så jeg er helt tryg ved, at vores nuværende trup kan føre os igennem de 13 kampe, som kommer. Og så må vi ud og finde en god angriber til sommer, siger Jesper Fredberg.

Hvis jeg i rekrutteringen havde fundet ud af, at der kom en corona-krise, så havde jeg stået stærkere. Men der har været nogle ting i Albions forløb, som har gjort, at det har betydet meget for ham at komme hjem til familien. Og som arbejdsgiver synes jeg ikke, at vi skal sætte os imod det.

Jesper Fredberg, sportschef hos Viborg FF

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce