Annonce
Rundt om Viborg

Film-drama: Absurd, voldelig - og morsom

Nicolas Bro er en af filminstruktøren Anders Thomas Jensens foretrukne skuespillere og har også en central rolle i "Retfærdighedens ryttere", der snart går en uges tid i Karup Bio. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen
Annonce

Karup: Her i efteråret er der traditionen tro premiere på en række nye, danske film, og i morgen aften gælder det "Retfærdighedens ryttere", der går fra i morgen, torsdag, og frem til onsdag i næste uge i Karup Bio.

Filmen er instrueret af Anders Thomas Jensen, manden bag kendte og ikoniske komediedramaer som "Blinkende lygter, "De grønne slagtere" og "Adams æbler". "Retfærdighedens ryttere" er lidt i samme genre. Handlingen udspringer af, at den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke.

Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto, der selv var passager på det forulykkede tog, er overbevist om, at ulykken ikke var tilfældig. Som indicierne hober sig op, bliver også Markus overbevist om, at det måske var et nøje planlagt attentat.

"Retfærdighedens rytter" betegnes i en foromtale som "en moderne fabel-fortælling" med "absurditeter, vold, humor og filosofiske betragtninger om selve livet".

I hovedrollerne ses en række kendte skuespillere - så som Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro - der også har spillet centrale roller i andre Anders Thomas Jensen-film.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce