Annonce
Viborg HK

Fin indsats i første testkamp - Viborg HK slog Randers klart

Kristina Jørgensen viste i træningskampen mod Randers, at skudarmen har det ganske fint. Foto: Anne Myrup Frost
Viborg HK leverede en ganske solid indsats i sommerens første testkamp. Især defensiven og Emma Friberg så lovende ud i mødet med Randers HK.
Annonce

Håndbold: Viborg HK slap rigtig fint fra den første kamp i næsten fem måneder.

I Ulvehøjhallen vandt VHK med 27-21 over Randers HK - og undervejs fik VHK især vist, at de defensive dyder ikke er blevet glemt.

Flere eksperter - og flere fra Viborg HK - har peget på, at VHK med en minimal udskiftning i truppen kan have en fordel her i starten af sæsonen i forhold til de klubber, som har skiftet mere markant ud i truppen.

Det var til at se tidligt i kampen, hvor VHK især defensivt havde fint styr på Randers, som skulle bruge næsten ni minutter på at få hul på målbylden.

VHK's etablerede angreb var heller ikke fantastisk, men kontraer og hurtigt gennemspillede modangreb betød, at VHK bragte dig foran med 5-0.

Viborg HK havde en del at juble over i kampen. Foto: Anne Myrup Frost

Jakob Vestergaard havde på forhånd varslet minutdiktatur, og der var da heller ikke spillet ret meget mere end 10 minutter, før han skiftede stort set hele besætningen. Kun Emma Friberg i målet og Kristina Jørgensen fik lov at blive, mens der blev skiftet på alle de andre pladser.

Som halvlegen skred frem fik Randers mere hul på VHK-defensiven og på Emma Friberg i målet, mens det hos VHK var Kristina Jørgensen, som bar scoringsbyrden.

VHK førte med 10-7 efter den første af de tre halvlege, som hver varede 20 minutter.

Annonce

Nye spillere samme rytme

Der blev igen skiftet markant ud på VHK-holdet i pausen, men det ændrede ikke på kampens rytme.

VHK var klart stærkest, og Randers havde umådeligt svært ved at komme til scoringer. Anna Kristensen leverede et par fine redninger, mens defensiven gang på gang bremsede hjemmeholdets angreb.

Kampen i tal

Randers HK-Viborg HK 21-27 (7-10, 13-21)

Håndbold, træningskamp 3 x 20 minutter 

Mål for Viborg HK: Kristina Jørgensen 7, Carin Strömberg 4, Laura Damgaard 3, Line Haugsted 3, Maria Fisker 3, Madeleine Østlund 2, Amalie Grøn 2, Majbritt Toft-Hansen 2, Anna Kristensen 1

Viborg HK-truppen: Anna Kristensen, Emma Friberg, Laura Damgaard, Stine Andersen, Carin Strömberg, Kristina Jørgensen, Line Haugsted, Madeleine Östlund, Amalie Grøn, Maria Fisker, Marianne Haugsted, Majbritt Toft-Hansen, Thilde Frandsen

I den anden ende var det primært kontra- og andenfasen, som gav scoringer, men der begyndte også at komme mere og mere flow ind i angrebsspillet, hvilket gav flere fine mål.

Så efter endnu 20 minutters spil havde VHK øget føringen til 21-13.

Annonce

Slap grebet til sidst

Igen i den tredje halvleg gik der god tid, inden Randers fik scoret. VHK stod glimrende defensivt, og i målet viste Emma Friberg, at hun altså er kommet til VHK for at bidrage med redninger.

VHK spillede sig til flere gode muligheder, men brændte en tand for meget. Havde skarpheden i afslutningerne været bedre, så havde Randers fået yderligere klø.

Mod slutningen blev det hele lidt mere rodet, hvilket gav Randers chancen for at reducere føringen, som en overgang var helt oppe på 11 mål, men det kunne ikke ændre billedet af, at VHK slap rigtig godt fra den første kamp i næsten fem måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce