Annonce
Rundt om Viborg

Fin interesse for fornyelsen i Mønsted

Mona Østergaard, Frank Mikkelsen og Kurt Mosgaard (th.) er tovholdere for områdefornyelsesprojektet i Mønsted. Arkivfoto: Uffe Salomonsen
Følgegruppen bag områdefornyelsen i Mønsted fik gode input, da man stod klar til at møde børnefamilierne til fastelavn i hallen.

Mønsted: Børnefamilierne i Mønsted kunne se nærmere på planer og skitser og komme med nye input til den kommende områdefornyelse i byen, da der søndag var fastelavn i Østfjendshallen.

Her stod Kurt Mosgaard fra den lokale følgegruppe og Therese Agerkilde fra kommunen klar med de første tegninger for områdefornyelsesprojektet, som der er bevilget tre millioner kroner til og som gennemføres over 2020, 2021 og 2022.

- Med omkring 80 børn til fastelavn var der mange forældre, der kiggede forbi, og vi håbede netop at få børnefamilierne i tale omkring det her, fordi de ofte har travlt med børnene og alt, hvad der følger med. Og der kom gode input. Blandt andet ønsket om en legeplads til børn på 6 år og opefter, tilbud til unge mennesker og et forslag om at få etableret et fodgængerfelt midt i byen, og det tager vi med videre, siger Kurt Mosgaard.

Annonce

Borgermøde på vej

Man vil også vise planerne frem og møde Mønsted-borgerne i Dagli´Brugsen, og så kommer der også et borgermøde, når områdefornyelsesplanerne sendes i høring. Områdefornyelsen har særligt fokus på hovedgaden Bredgade, stiforbindelser og en oprensning af Mønsted Bæk. Det nye korps af bypedeller og opmærkning af naturstier i lokalområdet er også noget, der er afkast af områdefornyelsen - blot opgaver som de lokale selv har sat sig for at få ført ud i livet.

Samtidigt med områdefornyelsen arbejdes der også med en lokalt udviklingsplan for Mønsted, som inddrages i kommuneplanen som et tillæg. Teknisk udvalg drøfter planen for Mønsted på et møde onsdag. I oplægget fremgår der - udover det der er i gang med områdefornyelsen - at man lokalt vil arbejde for mere samarbejde mellem foreninger og nabobyerne og blandt andet med markedsføring. I planen lægges der også op til, at det nedfældes, at byrådet vil arbejde for blandt andet en cykelsti fra Mønsted til Daugbjerg langs hovedvej 16.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Politiet opfordrer til at sprede påskehandlen ud over flere dage

112

Ingen sigtet for corona-kriminalitet i Viborg: - Det er den adfærd og fornuft, der skal bringe os i mål

Annonce