Annonce
Viborg

Fire 20-årige tiltalt for hjemmerøveri på Stadion Allé: Anklager vil have dem fængslet og udvist

Retten i Viborg danner i den kommende uge rammen om en sag om røveri og grov vold. Fire unge mænd er tiltalt for røveriet på Stadion Allé. Foto: Morten Pedersen
En mand blev tidligt om morgenen den 8. marts slået og snittet flere steder på kroppen med en kniv under et angiveligt hjemmerøveri i Viborg. I næste uge skal fire formodede gerningsmænd for retten.
Annonce

Viborg: En tidlig søndag morgen i marts blev en ung mand og kvinde angiveligt udsat for et hjemmerøveri i deres lejlighed på Stadion Allé i Viborg.

De blev truet af en gruppe unge mænd med en kniv og en gasbrænder, og den ene person i lejligheden blev under røveriet skåret med kniven på kroppen og blev slået i ansigtet.

Over tre dage i den kommende uge skal de fire formodede gerningsmænd for Retten i Viborg.

Folkebladet har fået aktindsigt i sagens anklageskrift, og heraf fremgår det, at der er tale om fire mænd, som alle er 20 år gamle.

De er alle tiltalt for brud på straffelovens paragraf 288, som drejer sig om røveri, og for paragraf 245, som handler om grov vold.

Ifølge anklageskriftet går Anklagemyndigheden efter at få dem alle fængslet. Derudover fremgår det, at Anklagemyndigheden vil gå efter at få tre af de fire unge mænd udvist af Danmark.

Annonce

Politiets efterforskning

Røveriet fandt sted omkring klokken fire den pågældende søndag morgen den 8. marts i år.

Sammen med en endnu ukendt gerningsmand var de fire 20-årige trængt ind i lejligheden ved stadion.

Med kniven og gasbrænderen truede de manden og kvinden til at forholde sig i ro, mens gerningsmændene stjal tre mobiltelefoner, en Mac-computer, to armbåndsure, en del kostbart tøj blandt andet af mærket Gucci. Derudover snuppede de formodede røvere i alt 10.000 kroner i kontanter fra personerne i lejligheden.

Alt i alt blev der stjålet genstande til en værdi af 60.000 kroner, og på et tidspunkt under røveriet blev manden i lejligheden således også slået i ansigtet og snittet på kroppen med kniven.

Alle mændene slap i første omgang af sted fra røveriet, men i de efterfølgende dage blev de én efter én anholdt og varetægtsfængslet.

Annonce

Mandag, tirsdag, fredag

Lokalpolitiet i Viborg har tidligere udtalt til folkebladet, at det var politiets egen efterforskning, der ledte til, at de fire personer blev anholdt.

Derudover er der ikke sluppet mange oplysninger ud til offentligheden om hjemmerøveriet. Alle de i alt tre grundlovsforhør i sagen har været holdt for lukkede døre.

Ud over tiltalen for røveri og grov vold er den ene af de fire formodede gerningsmænd tiltalt for at have været i besiddelse af en mobiltelefon, mens han i april var indsat i Viborg Arrest.

Straffelovens bestemmelse om røveri har en strafferamme på op til seks års fængsel. Det samme har bestemmelsen om grov vold.

Sagen om hjemmerøveriet skal behandles ved byretten på Klostermarken mandag, tirsdag og fredag i den kommende uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce