Annonce
Sport

Fire in the hole: Eksplosion i antallet af e-sportsspillere i Viborg

Flere og flere søger mod e-sportsforeningerne. Også i Viborg er antallet af registrerede spillere steget markant det seneste år. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix 2018
E-sport vinder frem i det meste af Danmark, og Viborg er ingen undtagelse. Ved udgangen af 2019 var det samlede medlemstal i de lokale e-sportsforeninger mere end 230 procent højere end året før.
Annonce

Viborg: Flere og flere danskere har indstillet sigtekornet i retning af fællesskaberne i landets e-sportsforeninger.

En ny rapport fra Centralt Foreningsregister afslører, at 8495 spilleglade danskere ved udgangen af 2019 var medlem af en e-sportsforening. Et tal der er i 2018 lød på 5399.

Den eksplosive stigning af e-sportsudøvere kan også mærkes i Viborg, hvor 242 personer - primært børn og unge - var medlem af en forening, da tallene blev gjort op. Ved udgangen af 2018 havde området blot 90 registrerede spillere.

Den lokale stigning skal ses i lyset af, at Viborg Idrætsråd i 2018 gjorde en stor indsats for at udbrede e-sport i kommunens etablerede idrætsforeninger, hvor der især i Alhedens IF, Houlkær IF og Viborg FF er blevet rift om computerne.

Det er især skydespillet Counter-Strike GO, som via massiv mediedækning lokker unge viborgensere i folden.

- Jeg er fuldstændig sikker på, at dækningen hænger direkte sammen med antallet af e-sportsspillere. Når man sidder der i bedste sendetid og ser Counter-Strike på landsdækkende tv, så sætter det skub i noget, siger Jimi Holstebro, som er hovedansvarlig for e-sport i Viborg FF.

E-sport lokalt og nationalt

Antallet af medlemmer:

- 2012: 449

- 2018: 5399

- 2019: 8495

Aldersfordelingen af Viborgs 242 medlemmer:

- 0-12 år: 132 (55 i 2018)

- 13-18 år: 90 (26 i 2018)

- 19-24 år: 3 (0 i 2018)

- 25-59 år: 17 (9 i 2018)

Kommuner med flest registrerede e-sportsspillere:

- Slagelse: 669

- Aalborg: 529

- København: 349

- Vejle: 255

- Viborg: 242

Kilde: Centralt Foreningsregister

Annonce

Mangel på trænere

Der er kun fire danske kommuner, som overgår Viborg Kommune i antallet af e-sportsudøvere. Og faktisk kunne tallet have været endnu større.

Det er i hvert fald Jimi Holstebros tese. I Viborg FF oplever han, at mangel på frivillige trænerkræfter er et benspænd i forhold til at tilbyde en træning, som vil kunne sætte ekstra skub i udviklingen.

- Den klart største udfordring ved at drive en e-sportsforening er manglen på unge trænere. Sådan har det altid været, og sådan er det stadig, fortæller Jimi Holstebro, inden han fortsætter.

- Vi vil jo gerne have nogle unge voksne mennesker, som gerne vil det, men udfordringen er, at de unge forventer at blive betalt for det. Der er ikke helt den samme frivillighed, som vi andre måske er vokset op med. Jeg er sikker på, at vi ville være større, hvis flere meldte sig til at løfte.

Annonce

Corona-krisen kan give plus

Grundet corona-nedlukningen er der ikke blevet kastet med virtuelle håndgranater i VFF E-sports lokaler på Brovej i mere end to måneder.

Det har resulteret i, at enkelte har meldt sig ud af foreningen, men på den lange bane, kan corona-krisen vise sig at give plus på medlemskontoen.

- Jeg tror, at den langsigtede påvirkning er positiv. Vi har faktisk allerede nu fået nogle henvendelser fra nogen, hvis børn og unge under coronaen har brugt mere tid foran computeren, end de plejer, og så søger de en form for fællesskab og noget træning i at være sammen med andre online, siger Jimi Holstebro.

Han forventer ikke, at han åbner for holdtræning inden sommerferien, men han håber på, at der i august eller september vil komme komme endnu en stejl stigning i medlemskurven.

Her forventes det nemlig, at foreningen rykker ind i Viborg FF's nye klublokaler på Kirkebækvej.

- I de nye lokaler håber vi på, at vi kan åbne for skoler og SFO'er, som kan tiltrettelægge nogle forløb. Det vil afføde, at børnene vil prøve at komme i klubben efterfølgende, fortæller Jimi Holstebro.

Forventer du så, at der kommer endnu et boom i antallet af medlemmer?

- Det er i hvert fald ambitionen.

Slagelse, Aalborg, København og Vejle er de fire kommuner i Danmark som har flere registrerede e-sportsspillere end Viborg.

Det er især spil som Counter-Strike, Fifa, Fortnite og League of Legends der spilles i foreningerne.. Arkivfoto: Morten Stricker
Viborg FF E-sport er en af de største e-sportsforeninger i Viborg Kommune. Arkivfoto: Mads Plagborg Magnussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce