Annonce
Viborg

Fire millioner kroner til cykelstier: Her skal pengene bruges

De mange kilometer cykelstier i kommunen må også bruges af gående. Arkivfoto: Lars Rasborg
Med bevillingen af godt 4,1 millioner kroner til fire cykelstiprojekter er der de seneste 10 år brugt 65 millioner kroner på "Den Midtjyske Cykelstjerne", som binder kommunen sammen på kryds og tværs.
Annonce

Viborg: Siden Viborg Kommune i 2010 fik bevilget 12 millioner kroner fra staten til projekt "Den Midtjyske Cykelstjerne", som binder kommunen sammen, er der lavet en halv snes stiprojekter rundt omkring i kommunen - blandt andet Himmerlandsstien på det gamle banelegeme og sidestier til Alhedestien.

Her næsten 10 år senere bliver projektet afsluttet med en bevilling på godt 4,1 millioner kroner, som byrådet énstemmigt sagde ja til på et møde onsdag. Dermed har kommunen og staten brugt tilsammen omkring 65 millioner kroner på projektet.

Det største beløb af de 4,1 millioner - godt 2,7 millioner kroner - går til at lave forbedringer på den del af Alhedestien, som forløber gennem Viborg Kommune, før den fortsætter videre mod Herning ad det nedlagte banelegeme.

På Nørreåruten skal der bruges 750.000 kroner på at gøre stien færdig i den nordlige del af Ørum - blandt andet med gadelys.

Andre 390.000 kroner skal bruges på gadelys på Himmerlandsstien gennem Løgstrup, og de resterende 240.000 kroner bruges på lys på Himmerlandsstien gennem Hvam.

Annonce

Flere stier på vej

Formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V), fremhævede, at landkommunen Viborg med stiprojektet er knyttet sammen, og han glædede sig over, at man nu kan få lavet de resterende anlægsopgaver.

- Men vi stopper ikke her. Vi skal fortsætte med at udbygge cykelstier i kommunen, lød løftet fra Vesterby.

Lone Langballe, (DF) kaldte cykelstjernen et unikt projekt, og Flemming Gundersen fra Enhedslisten glædede sig over, at projektet nu gøres færdigt, og at man lægger op til at anlægge endnu flere cykelstier i de kommende år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce