Annonce
112

Fiske-tyven slår til igen: Politiet kan ikke gå videre med sagen uden yderligere anmeldelser

Sådan så en havedam i det ramte område ud, inden fiske-tyven kom forbi i starten af oktober måned. Foto: Privatfoto
Politiet har den seneste måned undersøgt en række tyverier fra havedamme. Flere viborgensere har nu oplevet, at deres fisk forsvinder, men politiet mangler fortsat spor i sagen.

Viborg: I løbet af oktober modtog lokalpolitiet intet mindre end fem anmeldelser om tyveri af fisk fra havedamme. Men betjentene er ikke kommet nærmere en opklaring på nuværende tidspunkt, for de mangler både tips og anmeldelser.

På Facebook-gruppen "Vores Viborg" er det dog tydeligt, at fiske-tyven stadig er løs i de viborgensiske villakvarterer. I et opslag i gruppen efterlyser en lokal mand fire fisk på næsten en meters længde.

- Hvis der er nogen, der bliver tilbudt de fisk, som der står beskrevet neden under, så må I meget gerne kontakte mig eller politiet, da de er blevet stjålet hjemme hos mine forældre i nat, skriver Casper Pedersen den 2. november.

Flere Facebook-brugere tilslutter sig hurtigt diskussionen, og en kvinde kan blandt andet berette om seks lignende tyverier i Houlkær-området, mens en anden fortæller, at hendes havedam på samme måde er tømt for fisk med tydelige spor fra mennesker.

Det er dog ikke alle, der er overbeviste om, at tyven går på to ben. Nogle mistænker odderen, mens andre mener, at det er en tyv på vinger, der står bag.

- Fiskehejren kan komme på besøg. Det har vi oplevet. Den hentede to store flotte guldfisk en nat, skriver Hanne Nielsen, som desuden foreslår, at de ramte sætter et vildtkamera op for at holde øje med havedammene.

Annonce
Ingelise og Niels Ole Møller er nogle af de borgere, der har oplevet pludselig at have mistet alle fiskene i havedammen. Foto: Nicole Leicht Oszadlik

Intet at gå efter

På trods af de mange nye tilfælde har politiet dog ikke fået nye henvendelser i sagen, og det betyder, at man fortsat ikke har noget at gå efter i jagten på fiske-tyven.

- Vi har ikke modtaget nye anmeldelser i sagen, og så har vi desuden hverken set eller hørt noget, der giver anledning til en videre efterforskning. Jeg skal ikke kunne afvise, at det er mennesker, der står bag tyverierne, men vi har ingen spor, forklarer politikommissær Henrik Thomassen.

De første anmeldelser om tyverier fra havedamme kom fra beboere på Vesterheden samt et enkelt par på en anden nærliggende vej. I alt blev der stjålet omkring hundrede fisk i området, og den samlede værdi blev vurderet til at ligge godt over 20.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce