Annonce
Viborg

Fiskene har fundet vej til åerne

Fiskeriet efter havørreder i åerne topper i denne måned. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Lystfiskerne har indtil videre haft en fin sommer, og det er lige nu, man skal finde gummistøvler og fiskestang frem.
Annonce

Viborgegnen: Det er en god idé at have grillkul og nyopgravede kartofler klar hjemme på terrassen, for chancerne er gode, hvis du drager på fisketuren i en af de mange åer på Viborgegnen.

Viborg Sportsfiskerforening har fiskeretten i store dele af blandt andet Jordbro Å, Fiskebæk Å, Skals Å, Simested Å og Karup Å, og havørrederne har fundet vej til åerne, hvilket blandt andet skyldes de store regnmængder, vi har fået inden for de seneste par uger.

- Vi får fine meldinger om fangster i åerne. I begyndelsen af sommeren var der ikke så mange, og de fleste var små, men nu begynder de store fisk også at trække op i åerne fra fjordene, så det er altså nu, man skal tage på tur, siger formanden for Viborg Sportsfiskerforening, Jørgen Buch.


Vi får fine meldinger om fangster i åerne.

Jørgen Buch, Viborg Sportsfiskerforening.


Han har selv haft heldet med sig - som han plejer...

Han glæder sig dog ikke mindst over, at foreningen har haft en ganske fin medlemsfremgang på cirka 60.

- Det ekstra glædelige er, at en del af de nye medlemmer er unge. Det er en god udvikling, for vi vil jo gerne have flere til at fiske. Derfor har vi også besluttet, at vi senere på sommeren vil holde kursus for de nye medlemmer. Det har vi ikke tidligere gjort, siger Jørgen Buch.

Fiskeriet efter havørreder i åerne topper som nævnt lige nu. Senere på sommeren og hen på efteråret er havørrederne ganske vist stadige oppe i åerne, men de kan være svære at lokke på krogen.

Sæsonen slutter med udgangen af oktober, hvorefter fiskeri er forbudt frem til 1. marts næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce