Annonce
Viborg

Se video og billeder: Udendørs træningstilbud sikrer høj puls og nye fællesskaber

Open Fitness satte torsdag gang i årets anden træning. Her handler det om at få pulsen op i naturlige omgivelser og lære hinanden at kende på tværs af alle aldre og niveauer.

Viborg: Luften er tung, og skyerne er blevet faretruende mørke. Men det har ikke holdt en stor samling kvinder - og en enkelt mand - fra at trække i træningstøjet og møde op til denne uges Open Fitness-træning i området omkring Bruunshåb/Tapdrup Stadion.

- Vi mener, frisk luft og lys gør rigtig meget for at sikre en god træning og en god energi. Det er vigtigt for os, at alle kan være med, og vi sørger for, at man kan tilpasse træningen efter sit eget niveau, fortæller 27-årige Line Lindal, som sidste år startede Open Fitness sammen med Dennis Madsen, efter de to mødtes til en udendørs træning.

- Vi tænkte, det kunne være fedt at starte et hold, der gjorde noget lignende hver eneste uge. Så det gjorde vi, griner hun og fortæller, at hendes medtræner desværre ikke kunne deltage i dag, men ellers er med hver eneste gang.

Efter en kort velkomst er deltagerne klar til dagens træning. Med håret trukket tilbage og drikkedunkene i hånden bevæger de sig lidt efter lidt ud på banerne.

Her sættes Justin Bieber på højttaleren, og deltagerne sætter i løb med et hop hver gang ordet "Sorry" lyder fra sangeren.

Open Fitness hører under Bruunshåb/Tapdrup Idrætsforening, som udover at udlåne klubbens faciliteter også sørger for redskaber som højttalere og sportstøj med logo.

Træningen går ud på at få pulsen op ved brug af egen kropsvægt og de midler, omgivelserne stiller til rådighed.

Plads til alle

Næste øvelse sættes i gang, og denne gang skal hver enkelt deltager finde sig en makker.

Det er ikke alle, der kender andre på holdet, men det skal hurtigt vise sig ikke at være et problem.

- Ræk hånden i vejret, hvis I mangler en makker, siger Line Lindal med en forpustet stemme, som vidner om hendes hårde indsats i den forrige øvelse.

En god portion af deltagerne rækker hånden op, og på få sekunder har alle fundet sammen med en makker, de ikke kendte på forhånd.

Netop muligheden for at møde nye mennesker er en af de ting ved træningstilbuddet, der tiltaler Hanne Lohff, som har trænet med Open Fitness lige siden første gang, det blev afholdt.

- Jeg får så meget glæde ud af at komme her. Alle er glade og åbne, og det bliver helt naturligt at skabe nye bekendtskaber under træningerne. Her er plads til alle, og både Dennis og Line udstråler en energi, der er enormt motiverende for mig, fortæller den 59-årige børnehaveklasseleder.

Parrene sætter gang i træningen og afløser hinanden i forskellige øvelser. Altsammen ved brug af de midler, omgivelserne stiller til rådighed.

I denne omgang er det især bænkene, der bliver brugt til eksempelvis at træne armene ved langsomt at sænke sig ned og op igen med hænderne på kanten af sædet.

- Efter min mening er det fantastisk at bruge omgivelserne til sin træning på denne måde. Jeg har tidligere trænet i et fitnesscenter, men jeg følte simpelthen ikke, at jeg kunne få luft i de lokaler. Her kan jeg få pulsen op og styrke min krop i smukke omgivelser i mit helt eget tempo, fortæller Hanne Lohff, som bestemt har planer om fortsat at deltage i træningerne.

Open Fitness er, som navnet antyder, åbent for alle. Deltagerne er alt fra 19 til 65 år, og der er i øjeblikket 40 betalende medlemmer. Hver gang dukker der omkring 25 træningsglade mænd og kvinder op.

Høj puls og masser af glæde

Åndedrættet hos deltagerne bliver efterhånden mere og mere besværet. Line Lindal har sat "We will rock you" på højttaleren, og musikken bestemmer nu, hvilken øvelse der skal laves.

En øvelse under verset og en ny under omkvædet.

- Hele målet med de her træninger er, at vi skal have det sjovt og få pulsen op på samme tid. Jeg tror også, det er det, der tiltaler vores medlemmer og får dem til at blive ved med at dukke op. Jeg håber i hvert fald, at vi bliver ved med at køre Open Fitness længe endnu. For mig er gnisten langt fra slukket, siger Line Lindal.

Musikkens ellers så høje tempo bliver sat ned, og holdet går i gang med de afsluttende udstrækningsøvelser. En tung duft af skovbund og lyden af rislende blade i vinden omgiver deltagerne, mens de med dybe vejrtrækninger lige så stille får pulsen ned igen.

Dagens træning er slut, og som altid afsluttes aftenen med et smil og en high five til højre og venstre, mens deltagerne går tilbage mod bilerne i den nu pludseligt silende regn.

I videoen ovenfor kan du danne dig et billede af, hvad der foregår til en træning med Open Fitness.

Omkring 20 træningsglade mennesker er i dag mødt op til Open Fitness. Heraf en enkelt mand.
Open Fitness, med Line Lindal som dagens træner, har sat gang i træningen under sportsugen på Bruunshåb/Tapdrup Stadion. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce