Annonce
Rund om Viborg

Fjends-kunstnere åbner dørene

Tove Andreasen bor i Vroue, og hun er blandt de kunstnere, der åbner sit atelier på lørdag og søndag. Arkivfoto: Morten Dueholm
I den kommende weekend den 7. og 8. september kan man møde 32 kunstnere og kunsthåndværkere fra Skiveegnen på hjemmebane, når der er Åbne atelierdøre. Også kunstnere i Stoholm og Vroue er med.

Fjends: Fra Fur til Vroue, fra Lem til Skive og Stoholm. 32 kunstnere fra Skive, Salling og Fjends står klar med åbne døre i den kommende weekend for at give alle interesserede gæster et sjældent indblik i kunsten, dér hvor den bliver skabt:

- Med Åbne Atelierdøre vil vi gerne give alle muligheden for at komme bag kulisserne og møde kunstnerne i deres private omgivelser, fortæller Jette Jeppesen. Hun er smykkekunstner og har koordineret Åbne Atelierdøre i samarbejde med Skive Kommune:

- Vi håber, at arrangementet kan være med til at sprede kendskabet til de mange dygtige kunstnere, vi har her i Skive, Salling og Nordfjends – og at en masse mennesker vil gribe chancen og begive sig ud på en sjælden oplevelsesrejse.

I Vroue kan man møde den selvlærte billedkunstner Tove Lois Andreasen. Her er et hjerte, som banker for havmalerier og portrætter – og som gerne deler ud af gode fortællinger, for Tove Lois Andreasen har blandt andet sejlet verden rundt med den danske handelsflåde som radiotelegrafist.

Man kan også besøge keramikeren Trine Toft i Stoholm hen over weekenden. Med en ballast fra Aarhus Kunstakademi og et utal af udstillinger er Trine Toft vidt og bredt anerkendt for sit unikke kunsthåndværk.

Maleri af Josefine Roesgaard Tang. Privatfoto

Fem i én

Ligeledes i Stoholm bor billedkunstneren Elisabeth Agerskov, som ikke blot åbner dørene for publikum, men også for sine kunstnerkollegaer.

Hele fire kunstnere udstiller nemlig også i atelieret ved hendes hjem i løbet af weekenden - det er Annie Staun, Gunhild Ramsdahl, Marianne Thomsen og Vibeke Larsen.

Elisabeth Agerskov maler især naturbilleder og kan føre sin store kunstinteresse helt tilbage til barndomshjemmet, hvor hun som 11-årig fik foræret sit første maleri af en kunsthandler.

32 kunstnere og 32 oplevelser venter den 7. og 8. september. Hvis du vil med, kan det trykte katalog med oversigtskort, adresser og præsentationer af de 32 kunstnere findes på Skive Bibliotek og Skive Museum. Man kan også se kataloget online på www.skive.dk/atelier.

Maleri af Pia Viborg. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce