Annonce
Læserbrev

Fjernvarme: Kære Wilbek - snyd ikke varmeforbrugerne!

Læserbrev: Kære borgmester Ulrik Wilbek. Snyd ikke fjernvarmeforbrugerne i Viborg

Også i fjernvarmen i Viborg er det vigtigt, at sproget bliver anvendt korrekt – ellers bliver det, der bør gøres, ikke gjort, og vi bliver mismodige og frustrerede.

Af konstitueringsaftalen for byrådet fremgår jo rigtig fint, at fjernvarmeforsyningen skal organiseres, så forbrugerne får afgørende indflydelse, men:

  • I sagen om organisering af fjernvarmen, som Erhvervs- og økonomiudvalget behandlede forleden, fremgår det af pressemeddelelsen, at Viborg Byråd skal udpege 7 af 14 bestyrelsesmedlemmer.
  • I forslag til vedtægter, som Viborg Fjernvarme har netop offentliggjort, tildeles udlejerne og boligselskaberne stemmeret, der efter hidtidig praksis har givet ejerne af udlejningsejendomme og boligselskaberne afgørende indflydelse. De bruger jo ikke varmen – det gør lejerne, og de betaler jo også for varmen.

I Den Danske Ordbog står som den eneste betydning under forbruger: "Person der køber og forbruger varer og tjenesteydelser ofte i modsætning til producenter af varer’" Som synonym hertil nævnes "konsument".

En forbruger er altså den, der både betaler for og bruger en given vare/tjenesteydelse, og hvis forbrugerne skal have ”afgørende indflydelse” på et område, som her på organiseringen af varmeforsyningen i Viborg, skulle man altså tro at de personer, der både bruger og betaler for varen/tjenesteydelsen, skulle være dem, der udgjorde flertallet.

Derfor håber og tror jeg, at du meget snart med yderligere tiltag vil sikre, at forbrugerne får afgørende indflydelse på organiseringen af fjernvarmen i Viborg.

Stig Jensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce