Annonce
Læserbrev

Fjernvarme. Må vi se regnskabet?

Annonce

Læserbrev: Svar på indlæg fra Overlund Fjernvarme ved Michael Petersen i Viborg Stifts Folkebad den 22. maj 2020.

Vi har med interesse læst Michael Petersens indlæg og vil se frem til evidens for det skrevne. Især at kraftvarmeværket skulle give et overskud er da en meget interessant information.

For 2019 har man fra EVK indberettet en varmepris på 502 kr. pr MWH til Forsyningstilsynet. Den pris, som de beregner vores omkostninger ud fra. Da den almindelige pris burde være ca. 300 kr. MWH, så opkræves der således for mange penge fra forbrugerne. Er det de ekstra penge, vi forbrugere indbetaler, som opfattes som et overskud?

Altså penge som vi forbrugere tilfører EVK's kraftvarmeværk for at gennemføre drifts- og personalepolitik. Andre fjernvarmeselskaber med gaskedler kan levere varme til vores anførte priser, endog billigere – 225 kr. MWH kan nævnes.

Benytter man substitutionsprincippet for kraftvarmeværket, som loven i øvrigt kræver for VA-anlæg, ville forbrugerne således opnå en væsentlig billigere varmepris – nemlig den af os viste pris, som er fremlagt ud fra korrekte tal beregnet på grundlag af de reelle tal, som er offentlig tilgængelige.

At kraftvarmeværket har givet overskud i 2019, som Michael Petersen skriver, er interessant. Kan De så ikke sende os det regnskab, for det er jo endnu ikke afsluttet fra EVK´s side til Forsyningstilsynet, idet man ikke ved, hvorledes man skal placere underskuddet?

For 2020 må der ganske enkelt komme en kraftig prisnedsættelse, og vi får vel mange penge tilbage, for dels kører kraftvarmeværket ikke – naturligvis. Med en salgspris på minus 8 øre her i perioder vil det jo være uklogt at producerer strøm, og samtidig er gasprisen nu næste 50% under normalen. Så joh – vi får penge tilbage og forhåbentligt langt flere end dem, Michael Petersen anfører i sin artikel.

Stig Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce